Åka brumbrum-häst

Det är riktig vårvärme, solen skiner och himlen är blå. En riktig, fantastisk vårdag helt enkelt! 
 
Därför släpade jag med mig Mushu ut till stallet för att rida ut i skogen. Det bästa man kan göra en sådan här dag! Hon fick rida Sofia medan jag red Hedda. Hur mysigt som helst!
 
Eller ja, förutom de trehundrasjuttioelva miljoner gånger som Hedda gick in i ett träd eller en gren så att jag 1. fick halva trädet i håret och 2. fick göra akut räddningsmanöver för att inte åka av. I början tänkte jag att det bara var för att det var lite vingligt att vara täthäst. Och lite blött i baken på sina ställen och det vill man ju inte gå på. Och så är det ju lite tråkigt att gå rakt fram.
 
Men när jag plötsligt hade en hel gren i knät började jag skapa diverse konspirationsteorier om att det är medvetna försök att jävlas med mig. Sedan var det ju lite trots också:
 
"Nu går vi vänster här framme Hedda!"
"Nä vet du vad, det tycker inte jag. Höger är mycket bättre!"
"Men nej vi ska gå vänster."
"Okej! .... Höger var det va?"
 
Sedan galoppade vi lite. Jättekul tyckte både Hedda och Sofia. Sedan travade vi lite. Sedan galoppade vi lite till, jättekul tyckte Hedda och Sofia.
 
Sedan kom vi till den sista galoppsträckan och jag sade "ska vi ta en sista galopp?". Javisst, sade Mushu. Så vi galoppade lite till. Sedan sa det "BAM!" med ett efterkommande "VROOOOOOOM!". 
 
Det var Sofias omvandling till sitt alterego Dundertunnan. Raketbränslet satte in, hon gick om på utsidan. Hedda protesterade lite över den plötsliga omkörningen. Sedan försvann dem bland alla granar i en jäkla fart. Jag kunde. inte. sluta. skratta. Helgalen ponny det där.
 
 
 
 
Och så här ser vår ridskog ut. Bara för att göra er lite avundsjuka.
 
 

Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Follow on Bloglovin