Märtsson, Silkebus och Vera Wang

Tog min pippitröja och min pyjamasbyxa och min fjärilsbil och lekta gocart hela vägen hem till mor min så fort jag slutat jobbet. För idag var en sådan där dag som jag kallar "fluffdag". Och de dagarna är väldigt bra dagar. 
 
FÖR JAG ÄR SÅ KÄR I MINA FÅR ATT JAG SMÄLTER!
 
 
 

Det här med KONTROLL

Jag funderade lite på detta med kontroll i hästsammanhang. Många slänger sig ju med ord hit och dit om att man ska ha kontroll över sin häst, antingen genom ledarskap eller att hästen ska lida minsta vink när du rider. Full kontroll kan tydligen vara att göra en "perfekt piaff" med vad idealet menar är en "korrekt form". 
 
Men som sagt. Jag har funderat lite. Och jag har kommit fram till att den ULTIMATA kontrollen inte sitter hos ryttaren. Den sitter hos hästen. För det är ju hästen som utför alla rörelser hit och dit. 
 
Ska man följa alla skolböckers exempel på vad full kontroll är, så är det ju att man ska klara alla höga skolor och grejer. Alla rörelser ska vara bäriga och fan och hans moster. 
 
Dundertunnan och jag borde därför ha tagit oss förbi alla former av karriärstegar inom ridning, för vi har nått en helt ny form av kontroll. En kontroll som är oövervinnerlig och ultimat. 
 
Dundertunnan kan nämligen galoppera och äta samtidigt. Inte så att hon bara tuggar när hon springer, det är ju nybörjarfasoner. Hon kan ta tuggor från träden och marken samtidigt som hon galopperar. Det är som att tanka bilen och köra på motorvägen samtidigtFattar ni hur jävla LÅNGT vi har kommit i personlig utveckling och ridning eller? 
 
För övrigt ser Dundertunnans svans ut som en välfriserad och välslingad femtioårig tants bakhuvud. Eller hur?? Hon borde göra reklam för frisörsalonger med seniorer som åldersgrupp. Borde bli succé!
 
 

Dessa vackra djur!

Jag blev tillfrågad häromdagen om jag hade kvar mina gamla hjortbilder som jag fotade på Ökna för tre år sedan. 

Tur att jag en gång i tiden var duktig på att sortera alla bilder i mappar efter år och i sin tur efter datum. (Nu är allt mer någon form av organiserat kaos). 
 
Tänkte bjuda på några favoriter:
 
 

Follow on Bloglovin