Dagens ansträngning by Minimorsan

För två år sedan valde jag att köpa en fantastiskt vacker lägenhet, med fyra meter i takhöjd och ett fönster som är ca 3 meter brett och 3,5 meter högt. Jag har förmiddagssol och eftermiddagssol... Och mitt-på-jävla-dagen-sol. 
 
Köp aldrig en sådan lägenhet.  Så vida ni inte vill ha ett växthus eller är ovanligt förtjusta i tropisk värme. 
 
Missförstå mig inte, jag älskar min lägenhet. Men när temperaturen i precis hela lägenheten uppmäter till 45 grader och fönstret är ungefär fjorton gånger förstort för att några gardiner ska passa (vi fick en offert av en gardinhandlare för något år sedan, men drog öronen åt oss rätt snabbt när det skulle kosta 11.000:- för gardiner i ETT fönster) så är det nästan en fysisk ansträngning att vistas hemma. 
 
Men gillar man att praktisera en mindre variant av global uppvärmning, alternativt är överförtjust i tropiska växter eller vill rädda regnskogen genom att göra en biotop i sitt eget vardagsrum så - BE MY GUEST. När du sitter i hotpants och sportbh i badkaret för att datorn inte ska klibbas fast på låren pga svett har det liksom passerat alla gränser av uthärdligt som finns. 
 
Några som gillar detta är dock le cats. De steker i solen och latar sig hela dagen. Därför tänkte Minimorsan visa upp hur dagens fysiska ansträngning ser ut. Nämligen:
 
1. Sola på denna sidan.
 
 
 
... 2. Och sola på denna sidan:
 
 

Ett kilo ris! TIO KILO RIS!

Jag har typ tre års förbrukning av ris hemma. Eftersom min pappa är så fantastiskt fantasifull när det kommer till födelsedagspresenter, att jag fick en säck (en SÄCK) med ris när jag fyllde 18. Men jag fick tjugo kilo kattsand också så jag klagar inte!
 
Hur som helst har jag väl tänkt de senaste månaderna att det kanske är bra att använda mitt ris någon gång under min livstid. Har inte riktigt kommit till skott med den biten för att det är så (ursäkta språket) förbannat jävla tråkigt att koka ris. Och det blir seriöst aldrig bra. Jag är ungefär lika bra på att koka ris som öknaeleverna är på att poppa popcorn. Alla som känner en öknaelev vet att det är way beyond bottennivå i kunskap, med tanke på hur många gånger brandkåren varit ute för att något smartskaft tänt eld på micron. 
 
I alla fall. Idag kokade jag ris, stekte kyckling, blandade ihop joxet och tillsatte (laktosfri) lätt créme frâiche med smak av paprika och chili. Först var det varmt som satan, sedan starkt som satan, men efter en stund blev det riktigt gott. Så dagens middag får fem av fem kycklingar i betyg. 
 
(Tips: Vill du vara singel för evigt men ha en rätt rolig vardag, så rekommenderar jag dig att lyssna på Povel Ramel när du lagar mat.)
 
 

Det här med polygami

Jag har alltid varit en person som tror på monogami. Jag har aldrig riktigt förstått grejen med polygami och tycker väl kanske att det är lite konstigt hur folk står ut med att ha typ en miljon fruar. Eller män för den delen. 

Sedan åkte jag ju som sagt till London i helgen. Och efter den resan har både jag och min syster kommit fram till att de där brittiska männen är snyggare än alla Mr. Kändis Dregelvarning Girlcrushson som finns på denna jord. Och de är hur många som helst!!! 
 
Jag är egentligen inte en särskilt ytlig person och jag brukar aldrig skriva om folks utseende. Men när ens ögon blir permanent hjärtformade bara för att en Sjukt Snygg Britt går förbi varannan minut, så är det svårt att göra annat än reagera. Att åka tunnelbana var lite som att gå på en biofilm där man samlat alla personer som toppar alla världens snygglistor i samma film. 
 
Därför känner jag att polygami kanske är något att satsa på trots allt. De är helt enkelt för många för att välja en. 
 
Hur som helst, här får ni en bildbomb från den vackra staden (tyvärr inga bilder på Mycket Snygga Britter):
 
 
 

Follow on Bloglovin