Mitt-i-natten-mat

Okej, inte för att jag lagar middag till mig själv mitt i natten. Eller jo det gör jag ju, eftersom jag lagar den mitt i natten och till mig själv. Men det är inte middag jag ska äta nu. Så då blir det ju lite annorlunda. 
 
Fick ett akut matinspirationsanfall nu sent på kvällen, och eftersom den varit obefintlig de senaste månaderna så kände jag att det var värt att spoila några timmars sömn och ta vara på den. Det funkar liksom inte att leva på yoghurt och knäckebröd längre. Och inte enbart för att det gör ont i tänderna att tugga på knäckebröd just nu pga idioträls. 
 
Så klockan nio satte jag mig i bilen och åkte till affären, med inköpslista (!!!!) i handen och kundvagn (!!!!) puttandes framför mig. 53 minuter spenderade jag i affären och jag hann få nästan exakt allt jag hade på listan. Allt utom kvargen. Och vilken ångest då! Jag äter Lindahls vaniljkvarg med hallon vid varje frukost. V_A_R_J_E F_R_U_K_O_S_T. Och den brukar jag vanligtvis köpa på City gross. Och nu var jag på ICA. För att grossen stänger 21 och jag kvällstjåppade idag. Och kvargen hemma tog slut i morse. Och ICA HAR DEN INTE!!!!! 
 
Det var nästan lite tårar på det. Så när jag insåg vad klockan var snabbade jag mig att bli klar så att jag hann kolla på Coop innan de stängde. Vaniljen var slut så det fick bli jordgubb. Inte lika bra men det får duga! 
 
Så, väl hemma förberedda jag matlagningen, i kväll har jag tillagat alla kycklingklubbor. Det blev fyra matlådor som jag ska ha i skolan den här veckan tänkte jag. Det här är typ min "snabbmat" - enkel, få ingredienser och "lagar sig själv" vilket gör att jag kan städa eller surfa eller plugga eller vad fan som helst samtidigt som maten tillagar sig. Så, vad är det jag använder mig av då?
 
1. Kycklingklubbor. Lämpligen ett kg - det räckte till två lagomstora klubbor i fyra matlådor och en rå till katterna. 
2. Milda fraîche med smak av karljohansvamp (alltså, den är HELT fantastisk!)
 
Jag tog min gjutjärnspanna som är medelstor, vilket gör att jag bara får plats att steka fyra åt gången. Så jag började så helt enkelt: Satte på ugnen på 200 grader samtidigt som jag lät plattan värmas upp på spisen. Lade i klubborna och kryddade lite med grillkrydda för att få extra smak (jag gillar smak!). Min ugn är tämligen långsam så alla klubbor han brynas och få fin stekyta innan ugnen var varm. När ugnen väl var varm slängde jag in stekpannan (den är så fantastisk att den kan vara i ugnen - vill ni också göra så bör ni kolla att stekpannan kan vara i ugnen, har ni ingen sådan går det bra att lägga över klubborna i en ugnsform). 
 
Jag lät klubborna gotta sig en stund innan jag tog ut dem och hällde på Mildan (tillsammans med en skvätt mjölk, lättmjölk i mitt fall, för att dryga ut den lite. Mildan är ganska tjock och smakrik så för att få lite mer sås kan göra så - men det är en smaksak!). In i ugnen igen. Lät klubborna koka upp i mildan till de är klara, helt enkelt. Tid är lite olika för olika spisar, så jag rekommenderar er att helt enkelt kolla på kycklingen - stick knivah i nah' och se om den är tillagad helt enkelt. 
 
Jag har tjyvsmakat lite grann och det är helt fantastiskt gott. HELT fantastiskt. Jag kommer att servera den med ruccola, fetaost, tomat och ev lite stekt zucchini och champinjoner. Men det fungerar bra att servera med ris, couscous eller bulgur om man vill det!
 
 
 

Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Follow on Bloglovin