Gårdagens middag!

Ja, jag har ju funderat ett tag på hur detta med roulader/roullader/rulader/rullader egentligen stavas. Sedan kom jag på att det finns ett fantastiskt fenomen kallat.... Google. Känner mig fruktansvärt klipsk som kom på tanken att googla min fråga ungefär fyra år senare, eller något sådant. Haha. Det stavas alltså rullader på svenska, om jag nu inte blivit dragen vid näsan av google. Men om Leif Mannerström säger att det stavas rullader så är det nog så. 
 

Igår kom Karro hit, vi ägnade kvällen åt att tillaga mina miljoner rullader (ett kg kycklingfilé, varav en rullad består av en fjärdedels filé - så nu kan ju gissa hur många det blev!). 
 
(Edit: Receptet försvann när jag sparade inlägget så här får ni en snabb variant)
 

Recept
Kycklingfilé
Getost
Honungsmarinad
Solroskärnor
 
Gör iordning rulladerna kvällen innan. Dela filéerna längs med, så att de blir platta och lättare att rulla. Rulla in en bit getost i kycklingen och dela sedan rullen en gång på mitten för att få en lagom storlek. När alla rullader är klara - gojsa in dem i marinad och solroskärnor i en bunke och låt stå över natten. Sedan tillagar du dem mitt i ugnen i 200 grader. Jag säger som alltid - håll koll på tiden, det är olika från ugn till ugn.
 
Jag valde att servera med zucchini och champinjoner som är stekta i olivolja, lite vitlök och en gnutta flingsalt. På sidan av har jag även ruccola och tomat. Fem av fem kycklingar får denna rätt!

 

Till maten tittade vi på The Hobbit. Jag har sett den en miljon gånger nu men den är precis lika bra varenda gång! 
 
 
 
 

Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Follow on Bloglovin