Förlåt mig världen...

... Men jag har precis gjort universums godaste cupcakes. Jag som ska vara så nyttig och allt. Men det råkade bara bli så. Helt enkelt för att jag är ett geni i köket. Så därför tänker jag tillägna detta inlägg min cupcake som jag åt med ett glas mjölk.
 
En glutenfri cupcake till råga på allt. Själva muffinsen är med smak av kanel och hallon, medan frostingen har fått sin färg och smak från inget mindre än saffran. Receptet har jag hittat på själv!
 
Recept:
 
1/2 dl Kokosmjöl
1/2 dl socker
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl mjölk 
50g smör
Kanel och hallon
 
Vispa ägg och socker poröst, tillsätt de torra ingredienserna. Smält smöret. Lägg de frysta hallonen i det smälta smöret så tinar de lite grann. Tillsätt mjölk och smör, vispa upp och klicka i formarna. Ställ in mitt i ugnen i ca 15-20 min (200 grader). Var generös med smeten, de sväller inte så mycket.
 
Frosting:
 
50g smör
Massor med florsocker (typ 5 dl, men vem orkar räkna...?)
Saffranessens (finns i bakhyllan, står bland karamellfärgen)
 
Vispa tills det är slätt, men inte mer för då blir den jobbig att jobba med. Lägg på muffinsarna när de kallnat - voila!
 
 

Kommentarer
Postat av: sandra

Meeeen vad gott!! :D

2014-01-09 @ 09:46:37
URL: http://nattstad.se/sansans
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Follow on Bloglovin