Världens farligaste häst!

Många undrade vad som är så farligt med denna häst, som tidigare nämnt. Det är så att denna häst är av den väldigt ovanliga, men mycket farliga, rasen AD/EEC (Som står för American Dragon / Espana Estupido Caballo)
Hästen är inte så mycket omnämnd, m
en förbjuden i många länder då den är farlig för människor i dess omgivning. Det finns många dödsfall orsakade av just denna hästras, ofta på grund av att okunniga människor gått fram för att hälsa, i tron att hästen är snäll.

Hästrasen skulle lätt kunna jämföras med den ryska varghund som det talats ganska mycket om för ett tag sedan. Den varnar nämligen oftast inte i förväg, utan kan utan förvarning attackera. Detta gör att folk ofta tror att hästen är snäll, fast så inte är fallet.

AD/EEC är förbjuden även här i Sverige, men uppfyller man vissa kriterier och ständigt underhåller de skyddande åtgärder som krävs, så kan man få dispens mot att få hålla en häst av denna ras i Sverige. Dock krävs det utbildning, som bara finns att tillgå utomlands.

Tänkte visa ett utdrag ur en bok, där det står lite om denna ras;

"Rasen EEC härstammar främst från Spanien samt Portugal och är en ras där beteendet och instinkterna är mer riktade mot rovdjurshållet, än ett flyktdjur som hästen faktiskt är egentligen. Rasen är framavlad till att vakta, samt ha en uthållighet, snabbhet och styrka som gör att hästen kan skydda sig mot de eventuella faror som bortsaknaden av flyktinstinkt orsakar. När denna ras på senare tid korsades med AD, så fick det katastrofala följder.
Hästarna blev ohanterbara, och går inte längre att använda till det syfte som EEC var skapad för. Rasen är näst intill utrotad, men i vissa länder finns det fortfarande uppfödare av dessa hästar, då hästen exteriörsmässigt är mycket välbyggd och vacker[…]"
 
 


För några år sedan, under min stjärnglans dagar på det sociala mediet bilddagboken (eller dayviews som det heter idag) skrev jag ovanstående text. Det är nog det klockrenaste jag åstadkommit hittills, med tanke på hur sjukt många det var som faktiskt gick på det! Texten publicerades tillsammans med bilden (Norah Kohle stod för bilden) på Norahs sida. 
 
I will never forget the drama. 

Kommentarer
Postat av: Hannah

Kika gärna in i min blogg, ställ frågor också så det blir lite mer "fart" i bloggen! :) (http://miniwiini.blogg.se/)

P.S Är du intresserad av tävlingar? Läs då mitt inlägg "Fototävling + bloggtävling", du hittar dit genom inlägget "Påminnelse fototävling + bloggtävling" :)

2014-04-02 @ 12:34:12
URL: http://miniwiini.blogg.se/
Postat av: Malla

Ha ha vilken fin historia :).
Kul att du nämnde Norah som även vi tränar för just nu, finns att läsa på http://onsalamalla.se/.

Svar: Haha tack ;D Vad roligt! Hoppas det går bra för er!
Vilja - Train Eat Live

2014-04-02 @ 13:02:58
URL: http://itrimalla.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Follow on Bloglovin