Gud finns och han är ekonom

Jag hade först tänkt skriva "Som en arg gubbe på cykel i en rondell rullar jag fram" som rubrik. Det var nämligen den känslan jag hade när jag gick hem från skolan nu på eftermiddagen, efter en tenta som chansen är lika stor att den blir underkänd som den blir godkänd och sedan en evighetslång superlångsam föreläsning om ett ämne jag tycker är mer eller mindre irrelevant till det program jag läser. 
 
Plussar man då på den allmänna deppen som anlänt de senaste veckorna (trots noggrannt intag av D-vitamin) på grund av att jag är allmänt less på skolan just nu, blir mitt vardagshumör inte det bästa. Därav arg gubbe på cykel. Vilket jag inspirerades av just en arg gubbe på cykel som cyklade runt runt i rondellen och svor som en borstbindare. 
 
Sedan kom jag hem, såg ett knallblått kuvert, satte mig ned och öppnade kuvertet. Deklaration osv, ni vet. 
 
"Summa du får tillbaka: 7043:-"
 
 
Wait what? SJUTUSENKRONOR? 
 
Var tvungen att blinka lite, läsa igen, och sedan inse att hela juni precis räddats. Sedan ringde jag pappa, och han började skratta och sade "Gud finns, och han är ekonom!". Vilket jag tycker stämmer ganska bra in på denna dag. (Inte för att varken han eller jag är religiös men ni fattar).
 
Som pricken över i får Märta visa vad hon lärt sig idag:
 
 

Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Follow on Bloglovin