"Du har blivit kallad till en rectoskopi"

I morse klev jag upp halv fyra. Snorpigg. Städade lite, drack kaffe, klappade på katten, bytte om, gick till jobbet, hämtade bilen och åkte till Katrineholm för dag 2 av passutbildningen. 
 
... Sedan kom jag hem, såg ett vitt kuvert på hallgolvet, satte mig i fåtöljen och öppnade nämnda kuvert. 
 
Kallelse till läkarbesök

Förberedelser inför rectoskopi. För att doktorn skall kunna se eventuella förändringar på Er tarm, måste denna vara fri från skymmande föremål. [...]
 
 
 
För er som inte vet vad en rectoskopi går ut på, så tänkte jag förklara det lite kort. Du får helt enkelt en form av kamera uppkörd i röven för att se om det är något fel på ditt bajssystem (tarmen alltså). 
 
Detta är som de flesta nog förstår, inte något man gör frivilligt. Eller i onödan. Faktiskt är det lite mer åt varannan människas värsta mardröm-hållet. (Inte för att jag gjort någon tidigare, men hela blotta-arslet-för-främmande-doktor-och-få-ett-föremål-uppkört-i-arslet-situationen känns obehaglig bara den nämns). 
 
Men i alla fall, för att komma till saken: This came completely out of the blue. Det som har hänt är alltså att jag ringde förra veckan för att få en tid om att kolla upp min sköldkörtel. Vilket görs med ett blodprov. De skulle återkomma om tid igår. Det gjorde dem inte. I stället fick jag en kallelse till nämnda rectoskopi. Och reagerade som bilden ovan. 
 
Varsågoda att skratta. Det gjorde jag. Och sjuksköterskan som svarade när jag ringde min vårdcentral och berättade om denna ytterst suspekta situation som uppstått. 
 
(Samtidigt har min hjärna också börjat skapa konspirationsteorier om att läkaren kanske tycker att det är buskul att göra rectoskopier, så hon tar alla chanser hon får). 
 
Nu ska jag andas ut lite och vara tacksam över att det faktiskt blivit fel. Annars hade jag nog dumpat min kropp någonstans för att slippa.
 

Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Follow on Bloglovin