Vilja - Frustrationen är total

Det kliar i fingrarna efter att få kasta iväg diverse ömtåliga prylar från mitt skrivbord. Enbart för att få utlopp för min frustration. Och vi alla vet ju att den bästa effekten är förgörelse. 
 
Jag har ett par potentiella föremål som skulle klirra väldigt fint av att bli kastade på golvet. Eller bordet. Eller stolen. Till exempel skulle nog kristallskålen som jag förvarar diverse kontorspryttlar som tändstickor, gem och måttband i gå i tusen bitar om jag med hjälp av centrifugalkraft, ilska och gravitation slungade iväg mot golvet. Jag har också några blå, väldigt fina, gamla medicinflaskor man använde förr i tiden. De skulle nog gå itu i ett hundratal små skärvor om de kastades med högsta möjliga kraft mot väggen. 
 
Skulle jag däremot kasta en hantel (3kg) eller varför inte min kettlebell på 8 kg, så skulle förmodligen golvet, TVn eller köksbordet gå sönder beroende på vart den landar, och inte själva kastföremålet i sig. 
 
Men sådant här sysslar jag inte med, förstås. Jag är en sådan där person som sväljer ilskan och frustrationen och kanaliserar känslorna till t.ex. benet, så att jag sitter och skakar på ett högst irriterande vis. Eller knackar med fingrarna på bordsskivan så att eventuella närvarande personer blir galet irriterade. 
 
Eller så morrar jag. Det gör jag också. Lite som en hund. Eller ett jättefarligt lejon. 
 
Varför jag sitter och skakar på benen nu som om jag led av tix beror på att jag är förbannad för att alla idéer och allt jag lärt mig de senaste fyra veckorna valt att åka på semester till Bali i stället för att placera sig svart på vitt på ett dokument i Word. Så att jag om en vecka kan lämna in det i form av min första hemtenta. Så i väntan på att kunskapen ska komma tillbaka (haha, det var roligt just för att det är kunskap jag ska skriva om) så tänker jag sitta här och skaka på benet som en hund med skabb, i ren frustration. 
 
Eller nej. Jag ska aktivt försöka locka hem kunskapen från semestern, så jag ska placera mig i soffan och försöka brainstorma på ett papper. 
 
 

Vilja - Pippi Långstrump is back!

När man inte orkar försöka komma på mer att skriva på tentan (nej, den är i princip obefintlig, jag har fortfarande inte fått tillbaka min genialitet). Så kan man titta på Transformers (jag ÄLSKAR transformers!) och leka Pippi Långstrump. 
 
Jag och Skalbaggen klurar på utklädnader. För Halloween närmar sig och är det något jag innerligt vägrar är att klä mig i något som innefattar "slutty" eller "sexy". Vilket, av någon anledning, verkar vara det enda som finns bland de färdiga, kvinnliga maskeraddräkterna. 
 
Förra året klädde jag mig i en flyttlåda med texten "carebox". Det är oövervinnerligt. Så vad ska man göra detta år?
 
 
 

Vilja - Modevisning på Nyckeln

Ibland är mina dagar faktiskt lite mer spännande än vanligt (där "vanligt" består av äta-sova-träna-plugga utan innebördes ordning). Idag gick jag nämligen mannekäng åt Joy/Guldfynd/Eurosko. Något jag aldrig gjort förut - men gärna gör igen. Superkul! Som tack fick jag ett presentkort på 250:- så jag ska försöka hitta något skoj i veckan.
 
Outfiten jag bar var i huvudsak grön och svart. Kläderna kommer från Joy, armbanden från Guldfynd och skorna från Eurosko. Skorna var dösköna! Skulle lätt vilja ha dem på fötterna i vinter. 
 
Jag bar även en mössa från Joy, ett annat armband med döskallar samt ett par örhängen från Guldfynd. Outfiten valdes ut av de som jobbar där redan innan de sett mig, men det klaffade rätt bra för jag passar bra i grönt. 
 
 
 
 
 

Vilja - We're the Millers

Jag har fyllt på motorolja, spolarvätska och bytt det bakre torkarbladet på bilen. Och köpt en övningskörningsskylt, eftersom den jag hade försvunnit spårlöst. Den nya skylten är en supersmidig sak som man hakar på registreringsskylten. Vilket betyder att jag inte behöver bråka med någon tejp! Tjoho! Så inte nog med att bilen nu mår bra av att få lite vätska, jag själv har också lärt mig hur man gör. 
 
Sedan bar det av i full fart till bion, We're the Millers var filmen som gick på bioduken denna gång. Med en viss tidsbrist ramlade jag och Kråkan in på bion. Jag stressade fram till kassan och köpte popcorn, blev servad av en jättetrevlig och service-minded kille som dessutom såg bra ut. Så jag blev lite "starstruck" och tyckte väl att jag kunde vara lite icke-svensk och kasta fram mitt telefonnummer med ett "HEJ! RING MEJ! TA EN FIKA MED MEJ!" på ett högst icke-desperat sätt som inte alls skriker "Hej jag bor ensam med två katter och kommer troligtvis sluta mina dagar som the crazy cat lady i The Simpsons - men utöver det är jag rätt trevlig. Faktiskt.". 
 
Men det var förstås inget jag sade eller gjorde. Jag bara tänkte det medan jag mosade i mig några popcorn och väntade på att Kråkan skulle hämta dricka. 
 
Filmen var för övrigt väldigt bra. Jag älskar genomtänkta komedier och denna var klockren på väldigt många ställen. Och Jennifer Aniston är förjäkla bra och förjäkla snygg. Filmen får fem av fem katter av mig!
 
Efter filmen tog vi ett träningspass på mitt finfina gym (och förbrände alla popcorn), kanske inte det mest tidseffektiva passet men det var ändå skönt att få röra på sig. Och att få träna på att slåss lite med boxningshandskar. Det är mycket roligare när man är två, än att stå forever alone och slå lite mesigt på en säck.
 
Nu ska här sovas, för i morgon ska jag upp tidigt om jag ska hinna med hela dagen!
 
Ni får stå ut med iPhone-bilder av något sämre kvalité, har för tillfället inte tid att briljera med systemkameran... 
 

Vinterjackan har varit framme i snart en vecka, galet kallt ute!
 
Och så lite smygreklam, min nya vattenflaska! Himla bra faktiskt!
 
 

Vilja - Jag har tid en måndag i december... Om fyra år?

Nu har stressen börjat krypa fram lite. Det gjorde den redan igår när jag ännu en gång satte mig med hemtentan och försökte få ned ett ord. Det gick inte. Min hjärna leker fångarna på fortet och jag är för dålig på att klara av cellerna så jag får aldrig tag på några nycklar som kan låsa upp till min kunskap. Jag tittar på uppgiften och det är som att jag inte kan någonting. Det är semestertider hos hjärncellerna, och vi alla vet ju hur det är när det är semestertider. 

Tiden rinner iväg. Därför har jag likt en diktator schemalagt mina närmaste dagar. Dagen ska bestå av plugg fram till 17-tiden då Kråkan kommer hit, då ska vi övningsköra och kontrollera bilen (för det är icke att förglömma att jag inte bara har en tenta att göra - tiden för att köra upp närmar sig med stormsteg!). Sedan blir det paus för Familjetrippen och ett litet träningspass för att orka ta sig igenom Tjurruset nästa vecka. Och sedan ska jag sitta med näsan i böckerna igen. 

Lördagen bävar jag inför - under förmiddagen kommer en timme spenderas på Nyckeln för att gå mannekäng tillsammans med Eddan. Sedan är det näsan i böckerna igen. Och på söndag är det också näsan i böckerna igen. Och på måndag. Och på tisdag ska vi gå igenom inför onsdagens redovisning. Och så ska gruppinlämningsuppgiften skrivas klart.

Nemas problemas. Detta har jag gjort förut.

Problemet är väl bara att man nu ska referera i varenda mening och det ska skrivas hundra gånger proffsigare än på gymnasienivå. Det räcker inte med att ordbajsa i fem A4 och få MVG. 

Andas. Fokusera. Jobba! Första tentan klarar vi!Vilja - Det blir inte alltid som man tänkt sig

Igår skulle jag ju bara vila lite innan jag tog tag i plugg och räkningar. Och kanske lite städning. Och så skulle jag ju springa också.
 
Men först skulle jag ju bara vila lite. För jag var ju lite trött.
 
Klockan 18 somnade jag. Med kläderna på och ingenting gjort. Skulle ju bara pusta i en kvart eller så.
 
Klockan 20 vaknade jag upp i någon halv dvala där jag inte var riktigt med i matchen, fick av mig kläderna och skickade ett sms till Karro med ett "Jag har lyckats sova i två timmar, hur tusan ska jag nu kunna somna i natt??".
 
Sedan somnade jag visst om igen.

Och vaknade 08:15, en timme innan jag skulle till skolan.
 
Jag som bara "skulle vila lite" och därför "inte behövde ställa någon klocka".
 
För jag skulle ju bara vila lite!!!
 
Happ. Så nu sitter jag här och har fortfarande inte betalat några räkningar. Och har fortfarande inte skrivit det jag skulle skrivit igår. Och har fortfarande inte sprungit. Men jag drömde i alla fall om katter i fjorton timmar. Och vaknade inte trots att jag inte sov med öronproppar, vilket jag brukar. (Eftersom jag ju nu bara skulle vila lite). 
 
Minimannen tyckte i alla fall att det var ett jättebra förslag att sova i fjorton timmar, så han gjorde samma sak. På mina ben. 
 
Jag har i alla fall spenderat dagen i skolan, så något har jag ju i alla fall fått gjort! Ikväll ska jag ta igen gårdagens uteblivna träning med ett extra långt pass på gymmet och efter Suburgatory som börjar kl 15 ska jag betala räkningar och plugga. Eftersom jag sovit för två dygn så finns det inte en chans att jag skulle behöva "vila lite" idag.. 
 
Fick för övrigt min startlapp idag till Tjurruset som går av stapeln nästa vecka!
 
 Nyvaken Miniman, numera rejält pälsbeklädd och med en lagom fettreserv runt magen! Allt styckande av kött har redan gett positiva resultat... Må gubbfan leva länge!
 
 
 
 

Vilja - Dubbelmoral

Det är soligt som om det vore i mitten på Juli - men så pass kallt att jag kan bära min vinterjacka över min stickade tröja utan att avlida i en pöl av svett. Dubbelmoral!
 
Dagen har spenderats i ett grupprum högst (typ) upp i Nyköpings campus. Direkt efter skoldagens slut tog jag mitt pick och pack för att gå till ögonmottagningen och hoppas på ett positivt besked. Väl i receptionen gav dem mig min lapp innan jag ens hunnit presentera mig, med ett; "Hej Vilja var det va? Här är din lapp, du vet vart du ska gå, eller hur? :)". Jag tror att man varit där lite för många gånger på lite för kort tid när den situationen uppstår. 
 
Jag fick till slut ta ut linsen i alla fall, men jag ser fortfarande rätt uselt så det är väl bara att hoppas på att det läker ihop ordentligt snart. Jag vill se!
 
Nu är min hjärna en enda stor gröt, så det får bli lite TV-serier innan löpturen som förhoppningsvis rensar ut skallen lite så att jag kan sätta mig med ekonomin samt plugg och annat sådant roligt. 
 
 

Vilja - Ta i tills du stupar

Medan Minimannen leker hund och gnager på ett kycklinglår, sitter jag i favoritfåtöljen (Ja, när det kommer till min fåtölj är jag som Sheldon Cooper) och pustar efter ett två timmar långt träningspass. Tog 121,5kg i 10 reps i benpressen! 20 kg mer än förra gången! 
 
Fokus idag var väl allt annat än specifikt, haha. Skuttade runt lite bland alla olika maskiner, vikter och övningar utan någon som helst struktur. Men jag tog i alla fall fasta på 10x3 repetitioner. Nu är jag trött i musklerna och hoppas verkligen på träningsvärk i morgon. Det ska vara på nivån att jag får KÄMPA för att kunna sätta mig på toaletten (för som vi alla vet är toalettstolen alltid en dm för låg när man har träningsvärk i benen). Den enda smärtan jag tacksamt tar emot är träningsvärk, för då känns det som att man faktiskt har gjort något. 
 
Har haft mycket styrka i tre dagar nu så i morgon ska jag försöka springa en tur. Och morgondagens utmaning blir att springa utan musik! Har alltid och har alltid haft musik när jag springer, men på Tjurruset kommer det ju inte att funka att ha musik i öronen eftersom det kommer bli blött och jävligt, så jag måste lära mig att springa utan. Det kommer bli spännande, med tanke på att jag tills nu har tagit hjälp av musiken för att hålla takten.
 
För övrigt har jag insett att jag inte bara är socialt inkompetent, jag är också inkompetent när det kommer till skalning av ägg. Det är ju trevligt om man får mer än en tredjedel av ägget kvar när man skalar dem. Och på tal om ägg så förstår ni kanske att det blev kokt ägg efter träningen. Två kokta ägg och en avokado som hade världshistoriens största kärna, vilket gjorde att det inte blev överdrivet mycket ätbart kvar... 
 
 
 

Vilja - Sometimes life take unexpected turns

Idag var en ganska oplanerad dag. En dag då jag har en del att göra, men där almanackan visar en tom sida. Därför sov jag tills jag vaknade (vilket var vid 11, hehe) och satte mig sedan i sängen för att köra en mjukstart av morgonen. Klev sedan upp, tog en dusch och gjorde mig i ordning. Funderade på om jag kanske skulle klä på mig riktiga kläder för en gångs skull - eller om jag skulle mysa ned mig i min kanindräkt (eh, onepiece med kaninöron) och titta på tv4play en stund. Det blev det sistnämnda (palla jeans liksom). 
 
Sedan ringde telefonen.
 
Och plötsligt hade jag lovat att gå mannekäng för en butik på lördag. 
 
Och en timme senare stod jag i nämnda butik och provade ut kläderna jag ska gå i på lördag. 
 
Och sedan funderade jag på vad som precis hände. Från kanindräkt till detta?
 
Avrundade sedan med en fika med världens bästa Eddan. Eftersom det blev så kort varsel hade jag varken hunnit äta frukost eller lunch, så jag tog en kycklingmacka och varm choklad. Det blev lite mycket bröd så lämnade hälften, men kycklingen var dögod och så himla fräsch! Vi pratade bort tiden och nu är jag hemma igen. Det är de där stunderna som är så fina, tycker jag. Vardagslyx.
 
Nu ska jag se klart på Drömkåken, som jag påbörjade iklädd onepiece och med håret på ända. Sedan är det dags för gymmet igen innan jag avslutar dagen med näsan i skolböckerna!
 
 

Vilja - Kvällens träning

Strövade ned till gymmet vid halv tio för ett kvällspass (älskar att mitt nya gym har generösa öppettider!). Väl där var det typ... Jag och några snubbar. Så skönt med ett nästan tomt gym! Sista 45 min av passet var jag helt själv på hela gymmet, underbart!
 
Värmde upp med 30 min cardio. Började med 10 min rask promenad på löpbandet, gick sedan över till crosstrainern och körde två km på 7 min - ett jäääävla tempo helt enkelt, med tanke på att jag inte hade allt för stort motstånd. Där gick pulsen upp i 170! (Skulle dock behöva maxa pulsen någon dag). Avslutade med att cykla resten av halvtimmen. 
 
Sedan gick jag över till styrkeredskapen, körde ett varv runt Switchingmaskinerna med 3x10reps. Fokuserade sedan på armarna en stund genom att göra bicepcurls och en annan övning som vi hade på passet igår, med skivstängerna som har fasta vikter (dem är sååå bra!!). Gjorde sedan squats med 25kg extravikt. 
 
Sedan gick jag vidare till benpressen. Började på 76,5 kg och körde 3x10 reps. Det var lite för lätt så jag ökade på successivt och aslutade till slut med 10 reps på 101,3kg. Det är synd att jag inte räknade hur många set jag gjorde, för det blev en hel del... Hoppades på att få kräla ut ur maskinen efteråt men uppenbarligen pressade jag inte mig själv tillräckligt hårt får det (Får köra hårdare nästa gång). Provade några andra maskiner och plötsligt hade 45 effektiva minuter gått - så jag satte mig på cykeln och avslutade hela passet med 40min trampande. 
 
Summa summarum: 1h & 10min cardio + 45 min styrka. 
 
Nu har jag precis tryckt i mig två kokta ägg och en proteindrink, snart är det läggdags. Dagen är helt klart godkänt och jag hoppas faktiskt på åtminstone lite träningsvärk i morgon. Det skulle vara skönt att känna att man faktiskt gjort något...
 
Dagens form:
 
 
Det har börjat titta fram liiiite lårmuskler i alla fall:
 
 

Vilja - Jag är lite trasig, bara

Idag var det dags för återbesök på ögonmottagningen med mitt trasiga öga. Hade hoppats på att få ta ut linsen idag. Den gör att jag ser så dåligt, särskilt när jag tränar och inte kan lägga all energi på att aktivera de små musklerna i och runt ögat för att hitta skärpan genom linsen. Men ögat var fortfarande inte helt läkt, så jag får knalla dit igen på onsdag. Känns som att jag varit där en miljon gånger den senaste veckan. 
 
Dagen har inte bara bestått av besök på lasarettet. Jag har också tagit en lite halvt speciell busstur till Gnesta och tillbaka. Åkte dit med bussen, hoppade av, lämnade Fridas proteinpulver och hoppade på samma buss igen två minuter senare - som skulle tillbaka till Nyköping igen. Busschauffören var ganska förvånad, kan jag ju säga. 
 
Om en liten stund ska jag ta tag i mitt liv och gå till gymmet. För första gången på evigheter har jag yttepytte träningsvärk i magmusklerna - mycket välkommet! Sedan är det plugg som gäller resten av kvällen, tjohej!
 
Och bara för att jag lekte lite med kameran, får ni en bomb av egobilder. I brist på annat. 
 
 

Vilja - I'm blue today

Anmälde mig till två pass på gymmet idag, 25 min Mage&Rygg samt 30 min Styrka. Fokuset på sistnämnda var explosiv styrka för ben och armar. Lite halvt död kravlade jag mig ut från aerobic-salen efter en timme, när passen var avslutade. 
 
Och tränade i 45 min till. 
 
Kändes otroligt skönt att få en ordentlig genomkörare för hela kroppen, efter att ha haft en fem dagar lång ofrivillig vila. När jag var klar var jag otroligt tankspridd, så när jag slängde handduken i tunnan råkade även skåpsnycklarna följa med... Vilket jag inte märkte så jag höll på att ge receptionisten mina hemnycklar när jag skulle checka ut. 
 
Eller rättare sagt, jag gav honom mina hemnycklar och ingen av oss upptäckte det förrän han frågade vilket nummer det var jag hade och jag svarade "öh, det ska väl stå på nycklarna??". Bara att kila tillbaka och leta efter nycklarna precis överallt innan jag kom på att jag förmodligen råkat släppa dem i tunnan - och där var dem! 
 
Gick hem men tog bussen direkt till affären för att fylla på förrådet med frukt och grönsaker. Passade på att köpa en sallad också. Sallad måste vara det absolut godaste jag vet. Det är ett hallelulja-moment för mina smaklökar och ingenting smakar så gott som en vanlig, hederlig sallad! Jag skulle kunna leva på det dag ut och dag in, helt klart. Min största last - men som tur är så är det inte en särskilt dålig last. 
 
Väl i kassan insåg jag att jag hade hela två kronor på kontot. Så det var bara att slita upp dosan och föra över sparkonto-pengarna till det riktiga kontot. (Awkward moment). Man ska helt enkelt inte handla när hjärnan är avstängd efter att ha pumpats på energi i en och en halv timme. 
 
Nu har jag ätit upp min sallad och tittar på Frisörakuten. Sedan ska jag sätta mig med siffror och kvitton och räkna ut exakt vad jag lagt pengar på den här månaden. (Jag måste nog gifta mig rikt). 
 
Sliten efter träning:
 
 
 

Vilja - Fenomenet kallat media

Media. 
 
En drog. Ett beroende. Ett fenomen. En del av våra liv. Känslomässig och social påverkan. Komplex. 
 
Det finns många ord som kan beskriva media. Och nu pratar jag om hela det sociala nätet; siter, bloggar, forum, tidningar... Vi delar med oss av våra liv överallt. Våra tankar, våra åsikter, våra värderingar, våra känslor. Våra liv
 
Alla vet allt om oss. Samtidigt som ingen vet någonting
 
Man kan kalla det en kedjereaktion. Vi läser vad andra skriver och andra läser vad vi skriver. Vi läser något som i våra ögon kan anses som perfekt. Vi ser bilder (både manipulerade och original) som i våra ögon anses som bättre än något som associeras till oss själva. Vi jämför oss med andra. Vi vill vara lite bättre, må lite bättre, göra roligare saker. Vi försöker få våra liv att framstå som så himla spännande. Vi överväger varenda ord och varenda bild vi delar med oss av för att få fram den mest perfekta bilden av oss själva. Få oss själva att framstå som lite bättre. Få bekräftelse. Vi alla gör det.
 
Våra dygn består av 24 timmar. Under dessa timmar hinner mycket hända. Vi hinner känna oss glada, sorgsna, arga, irriterade, uttråkade, ensamma... Men vi delar med oss av det som ger reaktion. Det som ger bekräftelse. Eller det som av andra kanske kan uppfattas som vardagslyx, för att kanske känna lite outtalad bekräftelse om att man har ett perfekt liv. Ingen är perfekt och ingen har ett perfekt liv, men vi delar med oss av stunder som inger en lyxkänsla. Vi förstärker allt. Vi delar med oss av sorg för att få sympati och vi delar med oss av glädje för att känna oss bra. 
 
Vi samlar likes, helt enkelt.
 

I själva verket är ju inte livet så perfekt. Och jag kan bara ta mig själv som exempel; för det andra gör kan jag bara föreställa mig. Jag kan ta del av vad de skriver och delar med sig av, men jag kan faktiskt inte uttala mig om hur individers liv ser ut från morgon till kväll. Men jag tror inte att alla delar med sig av att de haft en grymt tråkig eftermiddag som enbart spenderats framför TVn. Jag tror inte att alla delar med sig av alla tillfällen då de är ensamma och har tråkigt. Jag tror inte att alla delar med sig av att de åt så mycket middag att de helst skulle vilja spy de närmaste timmarna. Jag tror inte att alla delar med sig av att deras ungar höll dem vakna hela natten. Jag tror inte att alla delar med sig av att de bråkat med sin partner de senaste timmarna. Jag tror inte att alla delar med sig av att de vaknat, åkt till jobbet, ätit lunch, jobbat klart, åkt hem, tvättat kläder, tittat på TV, ätit middag och gått och lagt sig - dag ut och dag in. Ibland kanske man gör det. Vissa kanske gör det. 
 
Men inte alla. Och verkligen inte varje dag. 
 
I stället delar vi gärna med oss om hur vi tagit med barnen till badstranden och haft en trevlig dag i solen (och inte att syskonen bråkat konstant i tre timmar och att man slutligen varit tvungen att släpa hem dem i varsin arm för att de vägrar lyssna). Eller att vi varit och fikat med bästa vännerna (och inte att man grälat, inte träffat dem på tre månader eller att man haft ångest för att fikan var lite för dyr för ens ekonomi). Eller att man köpt en ny, skitsnygg, tröja (och inte att det egentligen spräckte månadens budget och att man nu får leva på nudlar för att man inte har någon självdisciplin när det kommer till ekonomi). Eller att man varit ute och sprungit (och inte att man sprang de första trehundra metrarna och sedan gick resten för att man ätit alldeles för mycket chips och har alldeles för dålig motivation för att orka springa hela vägen). 
 
Ja, ni fattar. Vi väljer vad vi delar med oss av. Andra får en uppfattning om oss som kanske inte helt stämmer överens med verkligheten. Vi blir avundsjuka och finslipar lite extra för att framstå som "lika bra" som "våra idoler". Vi anpassar oss, formar oss själva. 
 
Och sedan reagerar någon negativt på det. Blir för avundsjuk. Och spyr ur sig skit, elakheter, förolämpningar och försöker få oss att må dåligt. Försöker få oss att känna oss dåliga. Försöker få oss att "komma ned på jorden". Försöker få oss att inse att vi är "egoistiska" och bara tänker på oss själva. Försöker få oss att känna oss som en påse skit. Försöker få oss att "hamna på samma nivå". Försöker få oss att tro att vi inte är förmer än andra. 
 

När det egentligen är så att vi redan står på samma plats. Att majoriteten redan känner sig rätt dåliga rätt ofta. Många är dessutom säkert redan allt annat än egoistiska - vi delar bara inte med oss om alla timmar vi lägger på att lyssna på och hjälpa våra nära och kära. Kanske för respekt för deras integritet? Kanske beroende på "underhållningsvärdet" i att dela med sig av vetskapen att man suttit i tre timmar med att lyssna på en bekants livsbekymmer (inte med det sagt att man inte gillar att lyssna på andras bekymmer)? Kanske pga en rädsla att andra ska tycka att man är skrytsam som delar med sig av något sådant, "när det inte är något att skryta om"? (För skrytsamhet är vi också rädda för, jag lovar). För det vi egentligen gör är ju att skicka runt lite avundsjuk mellan varandra. Och försöker att må bra genom att i alla fall låtsas att man har ett ytterst spännande liv. 
 
"Haters gonna hate". Den största sanningen. Ibland blir denna vidarebefordrade avundsjuka för mycket för vissa, vilket gör att personerna känner att de måste skicka vidare lite hat också. 

And around it goes. 
 
Så därför undrar jag - varför kan vi inte bara hata lite mindre? Inse att allas liv förmodligen inte är så himla perfekta som de framstår i medierna? Inse att bilden man har av en person över nätet förmodligen inte alls överensstämmer över verkligheten? 
 
Ge folk en chans och döm inte din omgivning baserat på dina internetupplevelser. De personer du uppfattar som spännande, kanske har ett tråkigt liv. De personer du uppfattar som egoistiska, är kanske de varmaste och mest omtänksamma personer som finns. Ingen kan veta - förutom de som faktiskt lär känna personerna på riktigt.
 
Gör som jag - Don't judge before you know

Vilja - Lördag, skördemarknad, livet

Och så var det lördag igen. Dagen spenderades på Ökna för den årliga skördemarknaden. Känns konstigt att gå runt på sin fd skola och vara där som gäst och inte för att arbeta. Strövade runt med Karro och hennes familj, samt Fridus, Skalbaggen & Co. Det är fint att stöta på massa gamla kamrater, men pratade med förvånandsvärt få. 

Och blev inte igenkänd av min gamla klassföreståndare. (What just happend??)
 
Det var en trevlig dag, men när jag väl var hemma slog tröttheten till och jag var tvungen att sova i två timmar. Jag blir helt konstig av att inte få motionera dagligen, så i morgon ska jag fylla dagen med motion för att komma tillbaka i fas. 
 
Vaknade efter min eftermiddagssömn och tog bussen till ICA med Sara och köpte cheese and crackers. Så nu har vi tittat på "Dumpa honom", ätit ost och kex och pratat om social inkompetens i två timmar. Och jag känner mig ungefär lika socialt inkompetent som personerna i filmen (gash, jag borde gå en kurs i social kompetens...). Och efter att ha tryckt i mig massa Tuc och ost känner jag mig också som en sumobrottare. Det är alltid i efterhand som man inser att det inte är särskilt gott. Magen uppskattar det inte lika mycket som smaklökarna. Så nu har jag åter igen lärt mig det, och att jag i fortsättningen kommer hålla mig till vindruvorna som lördagssnax. 
 
Kontentan av dagen är i alla fall att det varit trevligt. Och jag är sinnessjukt trött men kan inte sova. Så, lite mer filmtittande för min del!
 
Försöker också planera in en tur till stallet. Saknar min skrutt!
 
 
Ungefär världens rörigaste inlägg, men så är det ibland!
 
 
 
 

Vilja - Jag har tappat förtroendet för svenska folket

Jag och fredagsnöjesTVpåtv4 går sällan bra ihop. Gång på gång tappar jag förtroendet för svenska folket. Fredagen spenderades vid Idol - och jag tycker att tjejerna är bra i år. Jens och Kevin däremot... Huh. Rysningen som gick genom ryggraden när de sjöng var inte i positiv anda. Mina trumhinnor gick sönder och jag ville gömma mig bakom soffan i ren pinsamhet. Men eftersom jag inte får plats bakom soffan satt jag kvar. 
 
Och så kommer det till resultatet.
 
Och så går Jens vidare.
 
Och sedan går Kevin vidare.
 
Och då börjar jag undra vem tusan som ska åka ut!??! 
 
Och så hänger plötsligt Juliette och Sandra löst. Vad tusan?
 
Så nu måste jag ge någon stryk. Avreagera mig lite grann på ett lite mer våldsamt sätt. Men eftersom det kan orsaka lidelse hos andra väljer jag att i stället avlida en liten stund (Läs: 25 min) innan Captain America börjar. Då ska jag ge TV4 en chans till förbättring (har i och för sig redan sett filmen tidigare) och dränka mina sorger i lättmjölk. 
 
Ska svenska folket fortsätta rösta så här måste jag ju ta och göra något åt det. Kanske till och med börja rösta själv. Fast nä. 
 
 

Vilja - Sliter mitt hår!!

Jag har det senaste dygnet varit utan spotify premium. Och eftersom jag alltid är i online-mode försvann ju mina listor direkt när mitt premium gick ut. Vilket gör att jag varit musiklös sedan igår. 
 
Något som skulle lösa sig idag eftersom anledningen till att mitt premium gick ut var för att det var registrerat på min pappas gamla kort - som nu har gått ut. Problemet är bara att nu när jag ska registrera om betalningsmetoden så funkar inte ett jävla skit. Så jag sliter mitt hår av frustration, skriver arga mejl till supporten och fattar inte varför den idiotiska mackapären inte funkar.
 
Kort sagt; Jag beter mig ungefär som mormor hade gjort när hennes teknik inte fungerar. Det där måste nog gå i arv. 
 
MEN FÖR I HELVETE!!! SAKERNA SKA JU BARA FUNKA, SÅ ÄR DET BARA!!!!! GAAAAH!!!! GE MIG SPOTIFY NU!!!
 
 
 

Vilja - Too much, too little

Min garderob är ett fascinerande fenomen. För den är nämligen full med mängder av kläder.
... Och ändå har jag ingenting att ha på mig. 
 
Jag vet inte riktigt vad som hände. Om det kanske är för att jag det senaste halvåret har:
 
1. Bytt liv
2. Vuxit upp
 
Den första punkten av dessa två är väldigt stor. Jag har bytt liv på många sätt. Jag har lämnat gymnasiet bakom mig, gått ut med studentmössan på och börjat ett liv som ser helt annorlunda ut mot vad det var innan. Jag har jobbat för mitt eget uppehälle, mitt liv snurrar på egen hand och jag är mer en egen person än vad jag var innan - då jag rent ekonomiskt var väldigt beroende av familjen. Jag har också en ny form av livskvalité, med en annan kost och annan motion. Och jag väger tio kg mindre. Många förändringar, men garderoben är densamma. 
 
Punkt nummer två är väl lite diffus kanske? Och helt klart påverkad av punkt nummer ett. Ser man på bilderna från min och Karros besök till City Gross häromdagen så kan man ju fråga sig hur sann denna punkt är:
 
 
 
 
.. Men ser man till det sätt jag tänker, reflekterar och värderar. Hur jag planerar och hur jag är, så har jag absolut vuxit upp. Vilket såklart inte betyder att barnasinnet försvunnit, för det lär det aldrig göra. Den som inte har barnasinnet kvar är nog en rätt tråkig människa. 
 
I alla fall. Mitt liv har förändrats, men inte min garderob. Och kläder speglar på sätt och vis ens personlighet (i alla fall om man klär sig i de kläder man vill klä sig i - inte i kläder som mamma plockat fram åt en). Vilket också betyder att ens stil förändras lite grann hela tiden. Smaken förändras beroende på vart man står i livet. 
 
Och när livet gjort så stora svängar på så kort tid så hinner man inte byta ut innehållet. Och därför är det med avsmak jag kliver in i min garderob. "Vad i helvete ska jag ha på mig?". 
 
Jag har snygga kläder. Jag har mycket kläder. Men jag har max tre plagg jag faktiskt trivs i. Och det känns ju inte helt fräscht att gå i samma kläder varje dag, alla veckans dagar. 
 
Så därför går jag runt i morgonrock idag. För jag har akut klädbrist trots en mängd av kläder. Och jag är inte multimiljonär - så vad tusan kan jag göra åt saken!? I need change!
 

Vilja - Fler bilder från helgen

Vi börjar med dagens ögonstatus: Svullnaden gick ned lite grann igår, men är sedan dess oförändrad. Det svider något så infernaliskt att ha i ögondroppar och jag måste ha smärtstillande för att palla med. Nu är det dock "bara" tramadol som gäller. Jag klarar inte av dagsljuset, och jag ser fruktansvärt dåligt så jag måste hålla för det dåliga ögat när jag ska läsa något. Men jag klarar i alla fall av att sysselsätta mig en stund i taget under dagen, om jag tar lite vilopauser då och då (Minimorsan uppskattar vilopauserna, hon har utsett dem till sina obligatoriska gosstunder). I det stora hela är ögat alltså lite bättre sen igår, men jag vågar inte ge mig ut utomhus innan mörkret fallit för solen är för stark trots att det är molnigt. Så: Husarrest!

Snart kommer förhoppningsvis Clarus över, då ska vi leka slaktare. Eller tja. Vi ska helt enkelt stycka allt förbannat kött jag fick med mig hem igår, så att katterna kan få sin nya mat. Så sjukt vidrigt, men det är bara att vänja sig. 
 
Jag har tagit fram några bilder till som jag fotade i Söndags. Jag tar det lite pö om pö, de flesta bilder är likadana men när man skummar igenom då och då så hittar man godbitar man inte såg tidigare. Jag tror jag har hittat en ny stil till mina bilder, känner mig mer tillfreds med slutresultatet av dessa bilder än vad jag känner med mina tidigare foton. 
 
 
 
 
 
 

Vilja - En fin kväll

Idag tänker jag skriva ett inlägg i lite mer positiv anda. Jag har fortfarande väldigt ont, och det går lite i vågor - ibland är det outhärdligt för att en stund senare vara hanterbart. 
 
Vid 18 kom världens bästa vän, Karro, förbi. Vi åkte på en mindre utflykt. Målet var att köpa en sallad i ICAs salladsbar. Jag har nämligen sjukt svårt för att äta när jag har ont och eftersom medicinerna jag tar också verkar vara rätt skickliga på att sno min aptit har slutresultatet varit att jag inte fått i mig något annat än vätska under dagen. K känner mig väl och misstänkte att så var fallet, så därför bar det genast av till affären. Men först åkte vi till City Gross för att köpa vidrigt kött åt katterna. Sjuka mängder till inte allt för dyrt pris, vilket ska fördelas i portionspåsar och sedan frysas in. Sedan bar det av till ICA, där vi köpte våra sallader. Och när vi var klara där började en våg av smärta komma igen, så vi skyndade oss hem. 
 
Vi placerade oss i mitt fina vardagsrum, kollade på Idol, åt våra sallader och pratade. Det är så himla mysigt att bara prata om allt mellan himmel och jord. 
 
Mina stickade kläder har för övrigt åkt fram. Det märks att det börjar bli höst, det är kyligt och jag kan äntligen klä mig i stickat utan att dö av värmeslag.
 
(I övrigt så fattar jag nu varför man icke bör använda boxertrosor när man har jeans. Vecken är ju inte dösnygga precis)
 
 
 
Byxorna är ett par grå med hög midja från H&M (lööööv them), tröjan är också från H&M, inköptes för ett eller två år sedan... 
 
Jag är nöjd över min kväll, en pratstund med bästa vännen var precis vad jag behövde ikväll!

Vilja - Pussgrisen

Har precis sovit i tre timmar, vilket var fantastiskt skönt! Med öronproppar ipluggade i öronen har jag inte hört ett enda dagisbarn - och Minimannen har gjort mig sällskap hela tiden. Som en liten klump har han legat vid mina knän och utstrålat sin kärlek - och trots att han kanske tar en del plats så sover jag hundra gånger bättre med honom där än utan kisse. Minimorsan har legat och kramat min arm större delen av tiden,  men hon går oftast iväg och sover någon annanstans när jag sover som tyngst (hon är mer den där som nattar och väcker en, haha ♥). 
 
Fina minisarna som alltid finns där ♥
 
 

Vilja - Jag har rätt att vara gnällig

Upp som en sol - ned som en pannkaka. Det är väl så man kan beskriva mina senaste dygn. 
 
Jag springer milen, fan vad jag är bra.
Jag kommer upp tidigt på morgonen efter - pigg och glad, kexchoklad, och gymmar i en timme. Fan så grymt!
 
Sedan går det utför. Ögat pajar, gör ondare och ondare. Till slut inser jag att det inte kommer gå över av sig självt. Får sitta i telefon med sjukvårdsrådgivningen i en evighet med sköterskan i andra sidan luren försöker få tag på en ögonjour. Vilket inte går så jäkla bra, så jag blir hänvisad till akuten - bara att knalla dit. Där är de iaf hur trevliga som helst (tacksamt när man är ensam och har ont). Även de ringer runt, och får till slut tag i en ögonläkare i Eskilstuna. 
 
Som ska gå för dagen.
 
Jippi.
 
Han ringer upp mig och säger att jag får åka till Katrineholm, där den ende ögonjour-läkaren i sörmland verkar vara. Bara att knalla till bussen och genomlida en timmes lång resa till den gamla hemstaden. Eller genomlida och genomlida, jämfört med tillbakaresan var det rena rama kryssningen.
 
Knallar till Katrineholms akutmottagning, blir hämtad av Herr Ögonläkare. Får ögat totalbedövat och sedan skrapat med diverse otäcka manicker. Får på bandagelins, får min fucithalmic och knallar sedan tillbaka till bussen igen. (Oh wait, glömde jag inte något nu? - Jo, vad tusan gör man sen då, när bedövningen släppt?). Bedövningen började släppa på bussen. Att sitta på en buss en mörk kväll och behöva använda solglasögon är faktiskt ingen höjdare. Smärta. 
 
Inser att situationen är på väg att urarta som den gjorde i våras - då andra ögat gick sönder och jag satt och panikgrät av smärta på golvet i ett nedsläckt badrum (för det är det enda stället där man kan stänga ute ALLT ljus) i flera timmar. Trots smärtstillande. Så, när jag kliver av bussen igen är det bara att knalla in på akuten igen. Denna gång med brutalt mycket mer smärta än när jag var där några timmar tidigare. Efter överläggande läkare emellan (ögonläkare och allt sådant roligt) så kommer sedan en vänlig 'Vitrock' fram till mig med resultatet: En härlig coctail av tramadol, diclofenak och alvedon forte. En coctail som jag sedan skulle upprepa efter några timmar. Vi pratar starka grejer här.
 
Ändå kunde jag inte sova i natt för att det gjorde för ont. 
 
Så idag är jag gnällig, ynklig och trött. Och sprider mitt gnäll lite överallt för att "gnälla av mig". Sånt man gör när man har ont. Har ägnat hela förmiddagen åt att kontrollera öga, hämta ut smärtstillande och allt sådant där. Och jag säger bara en sak; Det är fan så mycket roligare att köpa kurslitteratur än att köpa medicin!
 
Så här såg mitt öga ut igår, anledningen till grimasen är pga en viss oförmögenhet att öppna ögonen. 
 
... Och idag ser det ut så här:
 
 
... Och det här är min fina coctail:
 
 
 
... Och anledningen till att jag pallar att skriva detta är tack vare den ovan. Den funkade inte i natt, men nog tusan funkar den nu. 
 
Och ja, jag känner mig sjukt snygg. Och ja, jag har blivit utstirrad av varenda unge som befunnit sig i samma väntrum som jag idag. "Mamaaa, tjejens öga vara konstigt". 
 
Så nu har ni också anledningen till att jag var och troligtvis kommer vara lite lätt frånvarande de närmaste dagarna. Livet leker. 

Vilja - Fan vad jag är bra!

Gårdagen var ju en skitdag i mina ögon. 

Tyckte jag först.

Sedan avslutade jag på topp. 

Snörade på mig skorna skrax före 23 och gav mig ut på en löptur. Efter lite mer än 10 km kom jag hem. En timme och åtta minuter. Mitt mål för 2013 är att komma ned under timmen på milen, och med tanke på att jag nu bevisat att jag överhuvudtaget kan springa en mil utan problem så är det bara att börja pressa på tiden. Jag behöver knappt minska en minut per km - och det har jag ju lyckats med på de kortare distanserna så varför inte på det längre?

Men vänta nu? Framtidsplanering? JAG HAR JU SPRUNGIT EN JÄVLA MIL! Och det gick inte ens sjukt långsamt! Nu ska jag njuta lite av min awesomeness. 

Efter att jag sprungit blev det dusch och Idol på datorn innan jag tvärslocknade. Sedan ringde klockan vid halv sju. Jag släpade mig upp och släpade mig sedan till gymmet. Så nu har jag genomfört en timmes träningspass på gymmet med huvudfokus på armar. Samt duschat och ätit frukost. Och om 25 min ska jag vara på skolan.

Det är rätt fint att ha gott om tid och man vaknar till ordentligt när man tränar på morgonen. Hur tusan jag faktiskt tog mig upp och genomförde passet är förstås en klurig fråga. 

Nu ska jag snart bege mig mot skolan, med gott humör! Ikväll är det ytterligare ett träningspass inbokat, denna gång ett gruppass. Jag är redo för tjurrus, minsann!

Minns ni mitt motivationstroll?
Den är verkligen vaken och redo för fight just nu! 

Vilja - Fixar och trixar

Körlektionen gick helt okej. Lite hackigt i början. För jag menar, vad är det för fasoner att ha bilar med teknikförmågor jämförbara med en rymdraket från framtiden!? Som inte ens har SPAK till handbromsen utan bara nån jävla knapp?! Det övergår mina förmågor. Tacka vet jag pappas 850. Eller vad det nu är.
Sen att det gick rätt fint resten av lektionen. Och att jag gjorde en helt perfekt fickparkering. Det är väl en annan sak. 
Men ändå. Bilen jag kör är rymdraketernas svar på pingviner - dvs en rymdraket som inte kan flyga (men som är en jävel på andra saker). 
Så jag har i alla fall fått halka, teoriprov och uppkörning bokat. Halkan bär av den 16 Oktober (dvs om exakt en månad!), teoriprovet blir i Norrköping den 24 Oktober - och sist men inte minst är uppkörningen den 6 november. Eftersom jag fyller år den 3 November så är jag alltså nybakad nittonåring när jag förhoppningsvis har körkortet i handen. Vilken födelsedagspresent!
Sedan får jag börja köra min pärla på egen hand. Som jag längtat!

Vilja - En skitdag, helt enkelt

Min skitdag började redan igår. Så enkelt är det. Ögat sade "tack men nej tack, nu vill jag inte vara med i leken längre" och har gjort ont sedan dess. Oftast brukar det gå över om man vilar ögat (genom att typ, blunda.. Läs: sova). Men ibland är det sådana omgångar då det bara inte funkar, utan då ska man lida lite först innan det blir bra. Denna omgång är en sådan. Så i hopp om att det skulle gå över gick jag och lade mig 19.30 igår. Gissa vem som var aspigg vid tre i morse? 

Tvingade mig själv att sova till 5.30 åtminstone. Sedan förberedde jag mig för att gå till bussen. 06.25 mot Katrineholm. Härligt! Ungefär här kom det enda positiva under hela dagen; jag fick skjuts av bästa Hanna klockan 7 i stället. Så jag slapp sitta i en stor, grön buss med en chaufför som kör alldeles för fort och jag slapp få en hjärna som spelar upp diverse olika scenarion där bussen kraschar, voltar, brinner, blir övertagen av zombies och där allt alltid slutar med att alla utom jag dör. (Jag själv brukar bara bli döende i de scenariona). 

Väl hos mor min blev jag nedbrottad av två hundar som det varit jettejettejettesynd om för de hade varit ensamma i säkert en timme. Sedan lade jag mig och blundade en stund till, med två hundar på magen. I hopp om att ögat kanske kunde bli lite, lite bättre. Icke. Så i stället börjar jag bli lite förbannad och sedan hittade jag lite ostbågar och då tappade jag lite av min karaktär och åt lite ostbågar och då blev jag på ännu sämre humör för att jag inte äter sånt skit. Det var inte ens gott. Och jag åt inte så värst mycket heller, men lik förbannat fick jag ont i magen. Och då blev jag lite mer sur och plötsligt var huvudvärken ett brev på posten. 

Och ungefär vid det laget insåg jag att det inte gick någon buss vid den tid jag behövde komma tillbaka (såvida jag inte valde att GÅ in till Katrineholm för att sedan ta en buss till Flen och därifrån byta buss till Nyköping, och det förstår väl vem som helst att SÅ GÖR MAN BARA INTE.). Så lite stressad och lite sur och med ont i huvud och mage och öga satte jag mig i vardagsrummet och muttrade i en timme. Sedan skulle jag ju då ta bussen, två timmar senare än planerat.

Och så vägrar hundarna att komma in.

Och kan man då bli på sämre humör än man redan är på? 

Ja det kan man. 

Så när jag väl fått in hundarna ungefär fem minuter senare än jag hade tid med, blev det helt enkelt att sätta sig på cykeln i stället och tvinga bror min att cykla tillbaka den igen.

Så nu har jag halvtidspaus innan jag ska iväg till körskolan och göra Nyköping farlig för alla dess invånare. Men för att inte göra hela situationen fullständigt livsfarlig (bara lite farlig) så valde jag att gnälla lite. Vilket jag nu gjort.

Så nu när jag är färdiggnälld och fått i mig lite onyttigt koffein i form av en Cola zero (nej, det hjälpte inte mot huvudvärken) så ska jag gå och göra lite nytta. Eller ickenytta. Det beror lite på hur slutresultatet från dagen blir. 

Jag lyckades iaf med bedriften att få ny färg i håret och med det få bort min tre-färgade utväxt. Fab. Jag ser ut som en morot, men det gör inget. Vilja - Bilder från idag!

Som jag nämnde i mitt tidigare inlägg om min nyfunne vän Tage, så spenderade jag ett par timmar av förmiddagen på Dammkärrs gård utanför Nävekvarn. Där knäppte många bilder, må jag säga! (Att jag däremot glömde ställa om inställningarna till lämpliga utomhus-i-soligt-väder-inställningar efter att ha varit i ridhuset väljer jag att inte låtsas om). Otroligt snygga hästar (och ryttare, såklart!) var ute i det fina vädret. Jag tror jag måste börja rida western... 
 
I alla fall, här är ett gäng bilder från idag. Så sinnessjukt duktiga ryttare. Och tja, han på första bilden som gör en slidestop (ASFRÄÄÄNT) är tolv år gammal. 
 
Jag menar, jag hade ramlat av bara jag tänkt tanken att göra ett sådant stopp. Han rör inte en min.
 
Och den fantastiska, långhåriga kossefärgade (svartvit alltså, för er som inte fattade) pållen längre ned är Toby. Världens bästa Toby. 
 
 
 

Frida- Min stora idol!

Igår åkte jag, min chef och tränare till Strömsholm för lite clinics. Det fanns en hel del intressant att gå på men vi började med akutvård med en veterinär från kliniken. Det mesta som togs upp har jag ju gått igenom i skolan men det blev lite repetition och även en hel del utöver det.
Min andra föreläsning handlade om hästens utbildning men Jens Fredricson. Jisses vad han har kämpat för att nå dit han är idag. Han pratade om va han fått gå igenom och offrat för att lyckas inom hästsporten. Mycket handlade om hur ens egen motivation och satsning påverkade hästen något enormt.
 
Jens hade varit på tävling där han inte sovit speciellt bra och var väldigt stressad. Det resulterade i att hans ridning påverkades och han förklarade det som "uselt". Hästen undersöktes av många olika veterinärer men felet konstaterades sitta hos ryttaren. Hans tränare satt då och tränade honom i timmar för att han skulle fokusera med båda hjärnhalvorna och han fick dessutom sova.
Dagen efter kom han in med en helt annan inställning, han var bäst, en snygg felfri runda blev det och en nöjd Jens.  
 
Jag gick ifrån hans föreläsning med en helt ny syn på ridningen, med ett mål.
Lyssna på den här länken, ha det här tänket hela tiden.
 
http://www.youtube.com/watch?v=EzLuH3hjddw

Vilja - Min nya bästa vän

Tog paus från studierna och det tråkiga vardagslivet för att åka till Nävekvarn och fota Maria och Lovisa när de tävlade i diverse olika westerngrenar som jag inte har en aning om vad de heter eftersom jag inte är insatt. Puh. Det där blev världens längsta mening tror jag.

I alla fall. Nu är jag på väg hem igen, kameran är fylld med bilder... Och jag med katthår. Men det var nog i och för sig ingen nyhet. Men nu råkar det vara så att jag fick en ny bästa vän tillika assistent. Han heter Tage och är en väldigt skön typ som gillar att chilla. Rätt tung är han också, vilket mina armar fick erfara efter att ha burit runt honom i en halvtimme. Han tyckte uppenbarligen att det var förjäkla bra att slippa använda sina egna ben. 

Tage is the man! 


... Fick en massa pussar av Toby också:
Vilja - Make it simple

Jag har så sjukt mycket mat hemma just nu att hjärnan blir helt nollställd. Jag har ingen aning om vad jag ska äta. Jag får mat-blackout och total brist på inspiration. Så fram till nyss har jag slarvat helt galet. I stället för att göra omelett eller stekt på kalkonbröstfilén och serverat med ugnsbakade grönsaker. Eller varför inte kokat en linssoppa. Eller för den delen bara gjort gröt till frukost!!
 
Nej. Så duktiga ska vi inte vara.
 
Därför har jag fram till nu ätit upp de ekologiska kiwisarna jag köpte igår. Och så har jag ätit typ tre bananer. Och några basilikablad (vem tusan ställer sig och äter basilikablad bara sådär!??!?!). Sedan insåg jag att så här får det ju bara inte vara!
 
Så jag värmde min förpackning med toscansk tomatsoppa och serverade med lite basilika. 
 
Kvar i kylskåpet står en färsk kalkonfilé (som jag MÅSTE tillaga i morgon), två och en halv frp med tomater, en påse babyspenat, en och en halv liter mjölk, en miljon jävla ägg och lite annat smått och gott. Dags att få tummen ur månne?
 
... Och då har jag inte ens öppnat frysen...!
 
 

Vilja - Återupptäckt

"Lack of inspiration" skrev jag först som rubrik, i ett försök att påbörja ett inlägg. Sedan kom jag på att jag behövde fota lite bilder. Kände att jag behövde lite nytt även om motivet är detsamma. (Mig). För jag vet att ni älskar mig och dyrkar mig djupt, och aldrig tröttnar på att se mig på bild. (Eller något). (Inte alls ironisk). 
 
Iaf, jag har ju tidigare varit alldeles för lat för att fota i RAW. Framför allt för att min stenåldersdator tog tre år sig på att ladda in RAW-bilder i PS. Men nu har jag ju en asgrym dator som är gjord för detta med foton, så nu finns det inga ursäkter längre. Så jag har börjat återupptäcka min kamera. Och funnit en helt ny värld - en värld full av kvalité och brist på brus. Jag kom på mig själv med att sitta och zooma in varenda bild och tappa hakan över detaljrikedomen. Det känns som att ställa sig med en näslängd från en oljemålning och fascineras över alla små detaljer. 

Det enda negativa är väl att detaljrikedomen också avslöjar vissa brister. Som små porer på näsan och att jag inte plockat ögonbrynen på ett tag. Men min fascination över min gamla kameras kunskaper övervinner detta, och därför springer jag runt i min bakåfram-morgonrock och fyller minneskortet med bilder. (Bakåframmorgonrocken är för övrigt en sån där awesome filt med armar). 
 
Så här ser jag för övrigt ut när jag fortfarande har sovrufs. Och jag vet att ni älskar min utväxt. Jag tänkte färga om håret för två veckor sedan. Sedan tänkte jag fixa det igår. Och sen tänkte jag att "Jag gör det i morgon". Och helt plötsligt har jag helt och hållet gått emot mitt löfte som jag gav mig själv för en månad sedan, att göra saker direkt när jag bestämmer mig för det och inte hålla på och skjuta fram saker. 

Men min ursäkt är att jag vill att Karro färgar mitt hår. För att hon är asgrym på det. Och jag klarar det inte själv. (I själva verket KAN jag faktiskt göra det själv, men jag får för i helvete kramp i armarna)
 
Så. Nu tänkte jag i alla fall dela med mig av två bilder. Plus en inzoomning för att visa de fantastiska detaljerna. Sedan ska jag återgå till att leta vetenskapliga artiklar.
 
 
This is mah sexii-face:
 
 
Urklipp från ovanstående bild:
 
(Ja, jag har fräknar på läpparna)
 
 
 
 
 

Vilja - Premiär på gymmet

Eller ja, premiär och premiär. Jag har ju varit på gym förut. Och jag har faktiskt varit på just detta gym förut också. Men det råkar vara så att det är först nu jag faktiskt kan kalla det "mitt" gym. För nu har jag gymkort där. Och jag är så nöjd!
 
Bokade in mig på ett cykelpass redan idag, så kl 17.30 trampade jag på cykeln. Efter att ha trampat (och svettats helt galet) konstant i 45 min var passet slut och jag dödade lite arm- och ryggmuskler i gymmet. Jag inser att jag har något så sjukt svaga muskler längs axlar, skuldror och rygg. (Inte konstigt att det är jobbigt att göra armhävningar!). Så det blir att lägga lite fokus där ett tag, tror jag allt. Efter en timme av styrka, powerwalk och "chillcykling" (Har hittat världens bästa maskin där jag kan sitta som i en fåtölj, titta på TV och cykla samtidigt, den kommer utnyttjas massor när jag måste kombinera plugg och gym!) var jag klar. Då gick jag till affären och hämtade ut mitt paket som anlänt.
 
4 kg protein och 2x2kg ankel/vristvikter. Dvs 8 kg i en låda som jag skulle bära hem.
 
Och jag valde att hämta lådan EFTER att ha dödat varenda armmuskel på gymmet!?
 

Smart Vilja. Jävligt smart. Nobellpriset-smart. Intelligent.
 
Så, halvt döende vandrade jag hemåt. Och nu inser jag att jag kommer gå runt med dessa vikter på vristerna hela tiden. Två kg på varje vrist, förstå vilka benmuskler jag kommer få? Och förstå vad lätt det kommer att bli att gå när man inte har dem på benen!
 
Just nu sitter jag och kollar på Made of honor. Kevin McKidd och Patrick Dempsey i samma film. KAN DET BLI BÄTTRE!??? 
 
Ja. De kan gå utan tröja. Which they did. 
 
Och folk kallar detta för en otursdag? Fredagen den trettonde IN MY ASS. 
 
 
 
 
 
 

Vilja - Fabulous Friday

Ligger på golvet och dör av tristess. I högtalarna pratar en välartikulerande bibliotikarie om vad vetenskapliga artiklar är för något. (Jag är djupt imponerad över hur duktig hon är på att uttala v-a-r-e-n-d-a b-o-k-s-t-a-v i a-l-l-a o-r-d.)
 
Samtidigt hetsäter jag vindruvor och känner hur basilikadoften spridit sig i hela lägenheten (hellre basilika än kycklinghjärtan!).
 
I alla fall. Jag har varit förbi Sunlight och skaffat nytt gymkort. Det var verkligen på tiden, känner att det är precis vad jag behöver nu i helgen dessutom - jag förbereder mig på en helg där min hjärna på ett ungefär kommer sprängfyllas med information, då kan det vara skönt att avreagera sig lite. Typ genom att slå på en boxningssäck eller tokcykla i 45 min. Just det sistnämnda lär jag göra ikväll, för jag är inbokad på ett cykelpass kl 17.30, det ska bli spännande!
 
Bild från igår
 
 

Vilja - The heart of a chicken

Gick till Willys för att köpa basilikaplantor, eftersom jag gett upp hoppet om att hitta dem på ICA. Basilikablad är ungefär det bästa som finns. Vilket bästa Maria lärt mig, efter att ha ägnat flera morgnar i hennes kökssoffa med hembakat bröd pyntat med philadelphiaost och basilikablad. It smells fantastic och smakar fantastiskt gott. Jag är ju trogen ICA-handlare, men har dessvärre gett upp hoppet om att hitta basilika där, så därför vände jag stegen åt andra hållet utanför porten och vandrade till Gumsbacken och Willys i stället. 

 

Och då råkade det vara så att jag såg att de hade kycklinghjärtan för halva priset.

 

Usch, säger ni.

 

Usch, säger jag.

 

Billigt! Säger plånboken. 

 

Och så hände det att en förpackning följde med mig hem. Inte för att jag ska äta den. Inte alls. Men det kostade tio kronor ("Woooah detta beteende låter allvarligt, det kan eskalera och det är väl lika bra att vi anmäler den knäppa människan till Lyxfällan direkt!!", tänker ni och tar fram era kors i tron att mitt satanistiska beteende kommer skada er, samtidigt som ni överanvänder utropstecken. Och ettor. Ungefär så här: !!!!11!!!1!!!1!. Det är aggressivt, mina vänner.)

 

I alla fall, tappade tråden lite där. Det råkar ju faktiskt vara så att jag har två katter hemma. Som det senaste halvåret blivit bortskämda med att få råa kycklingbitar när jag lagar mat (eftersom jag introducerade fågel i min kost för ett halvår sedan). Vilket båda två har tyckt varit mumma. Så jag köpte helt enkelt lite fredagsgodis (eller ja, 96% fick jag ju frysa in eftersom de inte kan äta allt på en gång).

 

När jag öppnade förpackningen stod helt plötsligt båda Minisarna vid mina fötter och tittade på mig med stora ögon. Minimannen ställde sig sedan på bakbenen och stack in tassarna i handtaget till sopskåpet (han gör så för att kunna hålla sig uppe hurlängesomhelst. Tänk er typ ett litet barn som tar hjälp av bordskanten för att stå) för att se vad det där som doftade alldeles ljuuuuvligt (jag fick kväljningar) var för något. 

 

Sedan fick de varsitt hjärta och jag har nog aldrig sett så nöjda katter. 

 

När de ätit upp ville de ha mer, men så roligt ska vi inte ha det. Så i stället har Minimannen gått över alla gränser (!!!!) genom att hoppa upp på köksbänken för att söka efter fler gottisar. Något han aldrig gjort förut eftersom han vet att han inte får. "Men höörrööduu! Vad GÖR du?!", blev min reaktion och jag inser med ens att jag måste börja BARFa mina katter. 

 

Tänk er detta uttryck på mina katter, så förstår ni vad jag pratar om:

 

Vilja - Detaljer

Tog två detaljbilder på min lägenhet - för jag har ju faktiskt gjort om lite grann! Inte mycket, men detaljer som ändå är betydande.
 
Köksbordet har fått en ny duk. Den förra duken var egentligen inte en duk, utan en gardin (!!) (Här snackar vi verkligen "man tager vad man haver"). Nu hittade jag denna fantastiskt fina löpare på ICA, perfekt längd, gräddvit och virkad. Valde att lägga den åt andra hållet jämfört med hur jag hade den förra duken (gardinen), samt ställde prydnadsgrejerna närmre fönsterbrädan i stället för på mitten. Nöjd med resultatet och det blev hundra gånger bättre än innan!
 
(Nu får ni se mina döende och lidande blommor också. Jag är djupt imponerad över att jag ändå lyckats föda upp dessa gröngölingar - det är nämligen de sticklingar jag gjorde under allra första veckan i gymnasiet)
Väggen då? Där hänger en Pentax-kamera och min gitarr. Svarta detaljer som faktiskt gör sig riktigt bra där. En stilren och modern touch som bryter av fint mot alla mina vita möbler. Tidigare hängde ju mina enorma tavlor som i princip fungerade som anslagstavlor - där jag nålat upp en massa tecknade bilder - på väggen. Inte nog med att det såg fruktansvärt rörigt ut med alla bilder - de hängde dessutom på olika höjd, lite snett ja... Det såg inte alls bra ut. 
 
 
 

Vilja - Fnatt på kyckling

Nu har jag ätit kyckling varje dag i en hel vecka. Periodare? Jag? Vem påstår något sådant!?
 
Idag har jag dock "fuskat". Dvs inte tillagat kycklingen själv. Köpte det bästa jag vet; en sallad från ICA. Herregud, skulle kunna leva på det där! Tänkte att "det är ju fredag, det får bli mitt fredagsgottis". 
 
Sedan kom jag på att det inte alls var fredag.
 
Eller ja, ska jag vara ännu ärligare så kom jag på nu att det inte är fredag. Jag kom hem från affären för en timme sedan. Och eftersom det tar en timme att gå tur och retur + 15-20 min inne i affären, betyder det att jag varit övertygad om att det är fredag i minst två och en halv timme.
 
Så nu känner jag mig lite puckad.
 
Får skylla på sömnbristen. 
 
För övrigt är det röda läppar, vita fransar och Musse Pigg-tröja som gäller idag! 
 
 
 

Frida- Time for success!

Jag har alltid trott att jag inte kan gå ner i vikt över huvudtaget men där hade jag fel. Imorse ställde jag mig oroad på vågen och det visade sig att jag gått ner en del! Så himla stolt över mig själv att jag inte gett upp det här ännu en gång.
Visst godis och onyttigt grejs är gott men frukt, nötter osv är så mycket godare och kroppen mår bättre av det. När du äter mat med familjen hemma, ät tills du är mätt och inte mer. Kroppen behöver faktiskt inte all mat som du äter bara för att det är gott.
Jag har även börjat med att inte äta något efter klockan 9 på kvällen, fråga mig inte varför, jag känner att min kropp mår mycket bättre av det. Tar även ett litet träningspass innan jag går och lägger mig för att jag sover så mycket bättre med känslan av träning kvar i kroppen.
 
Hoppas verkligen alla får känna den där känslan av att vara nära sitt mål. Så tänk på att äta rätt, träna och sova ordentligt. Utan sömnen är träningen verkligen ingenting eftersom kroppen aldrig får återhämta sig utan sömn. Kroppen måste vi vila annars kommer du få vänta länge på resultat så se till att du sover ca 8 timmar per natt!
Good luck, nu går jag och tränar!

Vilja - Uppe med tuppen

Sitter i min säng och kommer på mig själv med att längta till dagens seminarium. För att det ska bli spännande. Första gången under min skoltid som jag inte utnyttjar varenda minut till att sova och varenda tanke riktar sig mot att försöka ta sig igenom dagen med minsta möjliga ansträngning. 
 
Jag inser att det här med högskola verkligen är min grej.  Har läst ungefär hundrafemtio sidor om kunskap och lärande till dagens seminarium, samt kladdat ned ungefär 4 A4-sidor med stödanteckningar utöver de anteckningar som redan gjorts från förra veckan. Första sidorna till denna veckas tema var riktigt dryga, sedan lossnade det och iom att jag skriver ned reflektioner på mitt sätt, med mina ord, lossnade det ganska snabbt. (Eller jag hoppas det i alla fall, det finns ju någon procents chans att jag totalt missuppfattat allt och tappat poängen helt och hållet, det skulle vara lite pinsamt). Nu har jag läst klart allt, känner mig rätt bra förberedd och känner att det jag läst är intressant och spännande. Kom till och med på mig själv att ifrågasätta hela grundskolans upplägg vid något tillfälle. Men riktigt så långt behöver jag inte ta ut svängarna, det är ju ändå sjuksköterska jag ska utbilda mig till, inte politiker... 
 
Nu är jag i alla fall i fas, med allt. Förutom att jag behöver bädda sängen. Längtar till frukost, funderar på att ta en motionsrunda och sedan ett bad innan skolan och inser med ens att det här blir nog en bra dag. En förjäkla bra dag. Jag är fit for fight!
 
Idag är jag stark!
 
 
 
Jag är nöjd, för jag är glad, för jag är nöjd
 
 
 

Frida- Sitsträning!

Min underbara chef överraskade mig i veckan genom att boka in en sitsträning idag för mig och en av hennes hästar. Sjukt kul!
Skyndade mig med allt jag skulle göra i stallet så jag kunde komma ner till ridbanan innan instruktören kom, det visade sig att hon glömt bort...
40 min senare kom hon efter att min chef ringt henne. När hon väll kom så fick jag min livs lektion!
 
Vi började med att longera hästen jag red på och jag fick knyta tyglarna medans jag tänkte "Frida, LÅT BLI TYGLARNA!". Trodde verkligen att allt skulle bli kaos om jag lät någon annan ha kontroll över hästen. Men icke.
Jag fick lära mig hur man kan kontrollera hästen med endast sätet och kontrollera farten med andningen, sjukt häftigt!
Fick mycket tips om vad jag ska göra med min sits osv. Jag tänkte ju när jag var liten att jag kunde "härma" de som jag tyckte red bra vilket som nu resulterar i ett ordentligt svank i ryggen. Så nu sätter vi igång och tränar.
Ska faktiskt försöka få till att rida för henne 2 ggr i månaden i alla fall så kommer det blir superbra sen.
Grym känsla när man gör helt rätt och hästen går bra tack vare en själv!
 

Vilja - Eyecontact

Det känns bra när till och med plastblomman ser ut att vara helt döende. Måste lära mig att vattna oftare. Eller ja. Det är väl kanske inte helt lämpligt om jag vattnar plastblommor, men om de riktiga ser lite friskare ut så kanske helhetsintrycket blir lite mindre av "Save yourselves! We're dying! We can't be fixed! Run while you can!". 
 
Jag är "ledig" idag, vilket betyder att dagen kommer ägnas åt roliga saker som tvätt, städning, plugg och rensning av kattlåda. Som vanligt. Så fort jag lämnat morgonrock och mysfåtölj åt sitt öde. Ska klämma in lite träning också. Har gett mig själv en ny armhävningsutmaning. Jag som aldrig har kunnat göra en riktig armhävning  ska kunna göra minst 20 ordentliga innan jul. Ett lågt mål! Igår klarade 5. Wish me luck.
 
Lekte med min kamera. Ögon är coola grejer så dagens bilder få bestå av just det:
 
 
 

Vilja - Oinspirerad

Tittar på min nya favoritserie, Suburgatory, och känner mig grymt oinspirerad. Ätit några kycklingbitar och läst lite i "Kaffe med rån" som jag köpte på ICA häromdagen. (Den har potential, måste jag säga!). Ska försöka motivera mig själv att läsa igenom mina skolböcker igen, men det känns allt annat än lockande just nu. Dagisbarnen har vrålat precis hela dagen och jag undrar hur jäkla länge dagis har öppet egentligen? Jag har inget emot barn. Jag gillar barn. Men när trettio ungar i okänd ålder bokstavligt talat vrålar odefinierbara ord i timme efter timme hela eftermiddagen så är det ju inte så att huvudvärken blir bättre. Särskilt inte när Minimannen dessutom valde att tjöta halva natten så att man minst sagt har X antal timmar sömnbrist.
 
Med det inser jag att jag har en riktigt dålig dag, jag är trött, bitter och sliten. Så vad gör man då? Efter att ha diskat upp ska jag släpa mig till affären och handla lite (sådant man måste göra). SEDAN ska jag minsann ta hand om mig själv. Ansiktsmask, nötter, Idol 2013 och sedan "Kaffe med Rån". Och levande ljus. I morgon tänker jag ha en bra dag!
 
Kanske ska passa på och måla om naglarna också... 
 
 
 
Minimannen roar sig med att stirra ut mig... 
 

Vilja - En kväll i köket

Har precis ägnat typ tre timmar åt att laga mat. Vilket resulterat i fem matlådor till veckan. Det var väl inte världens genidrag rent tidsmässigt att steka en kycklingfilé i taget, men å andra sidan kunde jag då göra olika kryddning på alla. Variation i en ickevarierad kost, typ. Kyckling och morötter varje dag i en hel vecka. Jag lär ju skita oranget i ett år. (Did I just say that?)
 
Att hacka och riva ett tjugotal morötter var inte något jag var så värst jättelockad av att göra. Men då kom jag på att jag ju fick en matberedare i studentpresent. Vilket gjorde att jag fick ägna 30 minuter åt att försöka komma på hur man använder den. När det kommer till matberedare är jag inte ett tekniskt underverk - jag är van vid kniv och skärbräda! Glatt överraskad blev jag dock när det tog ungefär 0,05 sekunder att skiva en hel morot och därför inser jag också att jag har en ny bästa vän ♥
 
Måste dock erkänna att morotspurén inte är en smaksensation precis. Faktiskt ganska äcklig. Och enda anledningen till att jag kommer tvinga i mig den i veckan är för att jag betalat för morötterna. Blöh. 
 
 

Frida- The time is the limit

Mitt nya jobb suger verkligen upp all min tid, jag älskar det! Det är så himla skönt att känna att jag vill åka och jobba.
Idag ha dagen beståt av mestadels häst, började med att mocka i ordning alla boxar och sedan kom veterinären och skulle chipmärka gullungarna till föl vi har. Så himla mysigt med föl!
Eftermiddagen bestod av att skritta en av dressyrhästarna och longera en av de yngre hästarna.
Stod samtidigt och funderade över en grej när jag longerade. Man blir ju sjukt snurrig av att stå på en och samma fläck och snurra runt medan hästen springer runt om. Vad gör man då om man blir jätte snurrig och hästen vägrar stanna?
Hmm bra fråga det där, funderade på att lägga mig ner men det var ju i samma stund som jag insåg att jag var lite trött, haha.
 
Tro´t eller ej men på onsdag ska jag faktiskt på provridning för en häst jag kanske ska ta på foder. Dreams come true!
Verkligen en supermysig häst som kan en del vilket jag tror är bra för en första häst. Det svåra blir bara om jag inte känner samma samspel som jag endast fått med Leo och Åskan hittills.
I ridning jobbar man som ett team med ett djur på flera hundra kilo och jag vill verkligen känna samarbetet.
ÅÅÅh snälla bli onsdag nu!
 
 

Vilja - Dagens outfit

Jag har insett att jag sakta men säkert börjar fastna för kläder med svarta inslag. Jag har i princip alltid varit en person som äger mycket få svarta plagg - men desto fler i bruna och grå skalor. Framför allt kläder med inslag av svart är något jag börjat fastna för. Mönster är fint. Svart och vitt med lite färgklickar här och var. Såklart finns även förkärleken för färger av alla de former kvar - men nu när även det svarta hittat in i min garderob känns det som att perspektivet breddats. Det finns så mycket snyggt!
 
Dagens outfit blir väl därför något kombinerad med en form av "new in", då plaggen jag bär är nytillkomna i min välfyllda garderob. Byxorna och den fantastiska musse-tröjan är från H&M. De underbart sköna Uggsen har fått ersätta mina gamla och uttjänta. Uggs kan vara det fulaste som finns, men också bland de gosigaste skorna man kan välja på. Dessa är dock inte allt för hemska. Ett fynd från Ellos som kom på posten i förra veckan! Nöjd!
 
 
 
 

Vilja - Minimannens dagbok

Ni alla har nog läst eller hört "Hunden och kattens dagbok". Fantastiskt rolig text. Jag blev påmind om den igen idag, då en vän länkat den på facebook. Det fick mig att fundera på hur Minimannen är. Han är ju katt, men till skillnad från pappas katt Jack Sparrow så stämmer han inte alls in på kattens dagbok. (Jackie däremot hade kunnat skriva den där dagboken om katter hade haft förmågan att skriva, så klockrent).
 
Därför tänkte jag skriva Minimannens dagbok:
 
05.00: NANANANANAH BAAAATMAAAAAN!! 
05.05: MATTE MATTE MATTE MATTE MATTE MATTE!!!
05.10: HUNGRIG HUNGRIG HUNGRIG HUNGRIG!!!
05.15: MAAAAAATTE MATTE MATTE MATTE!!!
05.25: HUNGRIG IGEN!! HUNGRIG HUNGRIG HUNGRIG!!
05.30: Om jag krafsar här på väggen. Där jag inte får krafsa. Så borde jag vara tillräckligt irriterande för att matte ska ge mig mat. *krafskrafs*
05.31: HEHEHEHEHHEHEHE 
05.35: Ååh. Mat. Det bästa som finns!
05.36: Mäh. Jag vill ha mer. 
05.40: MATTE MATTE MATTE!!! Kolla vilken ENERGI jag fick! Om jag springer tillräckligt fort kanske jag börjar FLYGA! Matte! Kolla då! Hallå! Matteeee!
06.00: Okej. Skit i det då. Nu tänker jag lägga mig här precis på dina knän så att du inte kan röra dig. Och jag tänker INTE flytta på mig. Sådetså.
08.00: ZZzzzzZZzzz
09:00: Ska vi äta nu?
10.00: ZZZzzzzZZZzzz
12.00: Jag hör att det prasslar. Det är kyckling eller hur? ELLER KALKON? Jag vet att du håller på med något som jag vill ha och jag tycker att du ska ge mig det nu! Jag vill ha! NU NU NU! Ge mig! HALLÅ! JAG SVÄLTER!!! 
12.30: Ska du äta det där? Jag kan äta det där.
12.35: Jag vet att jag inte fick äta det där men du var på toa så jag tänkte att jag kunde göra dig en tjänst. Maten hade ändå blivit kall och full med flugor. Jag lovar. Jag åt det bara för din skull. 
13.00: ZZZzzzzZZZzzzz
15.00: ZZZZzzzZZzzzz
17.00:ZzZZZZZzZZzzz
17.05: Ska du på toaletten? Jag följer med. Jag tror inte att du är psykiskt kapabel att gå dit själv så jag tänkte att jag kunde vara med som stöd. Och så kan du klappa mig. Tycker jag. Faktiskt. Det är jag värd som följer med dig som moraliskt stöd. 
18.00: JAG SÅG ALLT ATT DU GICK IN I KÖKET!
18.05: Öppna dörren. Öppna dörren. Öppna dörren. Öppna dörren. Öppna dörren. MATTEEEE. Öppna dörren!
18.07: Jag vet att det är en klädkammare och att jag inte får gå in där men dörren ska vara ÖPPEN. 
18.15: ZZZzzzzZZZzzz
19.00: Vart ska du gå? Jag vill med. Låt mig följa med. Snälla snälla snälla snälla!
19.01: Okej, hejdå då. Dissare. Lämna mig här bara. Till mitt öde. Jag kanske svälter medan du är borta. Jag kanske bara dör. Jag kanske bara lägger mig här på hallmattan och dör. Hur känns ditt samvete då? Va? Känns det bra tror du? Bara lämnar mig här åt mitt öde? Va?
20.00: Hej matte matte matte!!! Jag hörde faktiskt att du satte nyckeln i dörren så jag vaknade JÄTTEFORT och bara sprang fram så fort jag kunde så att jag kunde vara här och ta emot dig direkt och visst var det snällt? Får jag mat nu?
20:05: Åh, får jag gå ut? Jag får följa med! Åååååh jag får gåå uuuuut!!!
20:06: Kan vi gå in igen?
20.07: Matte jag vill gå in.
20.08: MATTE TA IN MIG JAG KOMMER DÖ!! JAG VILL INTE! SNÄLLA! 
20.09: Du har fortfarande inte tagit in mig. Jag kommer lägga mig här på asfalten och avlida. Förstår du det? Jag kommer inte överleva en meter till. Och jag är hungrig. Jättejättejättehungrig. Jag har inte ätit på flera minuter, vill du att jag ska svälta ihjäl eller? Ta in mig NU!
20.10: Jag har varit uteeee! Fatta vad modig jag är! Värsta äventyret! Ingen är så modig som jag!
20.30: ZzzzzZZZzzz
21.00: Öppnade du kylskåpet precis? Jag hörde att du öppnade kylskåpet!
22.00: Jag är bajsnödig. 
23.00: ZZzzZZzzzzz
04.00: NA NA NA NA NA... BAAATMAAAAN!!!!!!
 
 
Kort sagt: Han är väldigt simpel. Och speciell. Och lite jobbig. I alla fall när man vill sova. 
 
 

Vilja - Nattlig träning

Vid det här laget är nog ingen förvånad över att jag ägnat natten åt att träna. Jag tror inte heller att någon är förvånad över att jag tog mig till Katrineholm för att träna. Pappa "hade inget bättre för sig", så jag fick övningsköra till Katrineholm igår kväll. Sedan gjorde jag scones. Åt en med smör och ost och insåg att jag skulle må något så fruktansvärt dåligt inom den närmaste timmen eftersom jag 1. Uteslutit nästan allt mjöl i kosten ett bra tag nu och 2. Uteslutit nästan all laktos i stort sett hela sommaren. Att då äta bröd som består av i princip mjöl och vatten, och äta det tillsammans med ost (mjölkprodukt), smör (mjölkprodukt) och inte nog med det - dricka två glas icke laktosfri mjölk till är inte någon snilleblixt precis. 
 
Någon timme efter detta intag valde jag att springa från Forssjö till Katrineholm, ca 6 km. Iklädd hockeytröja med Tre Kronor-motiv och utrustad med ficklampa och reflexer kämpade jag på. Har nog aldrig mått så illa under en löptur förut. Man lär sig av sina misstag! Väl på gymmet gjorde jag lite armträning samt några armlyft. Utöver det terroriserade jag mest Marie på löpbandet och tvingade henne att springa som en dåre. (Jag kanske ska satsa på en karriär som PT?). Nu är jag hemma igen och ska försöka lägga upp dagen på bästa sätt. 
 
Har precis släpat mig till affären och tillbaka, de hade extrapris på kycklingfilé så nu har jag köpt ett helt kg + en kalkonfilé. Så kvällen kommer att ägnas åt att laga matlådor för fulla muggar! Idag blir en sådan där tråkig "måstegöra"-dag. Handlingen är ju avklarad, men matlådorna ska tillagas, lägenheten städas och sedan åker skolböckerna fram inför morgondagens föreläsning. Woopa. 
 
 

Vilja - Dagens favoritlåt

Skalbaggen var lite ondskefull och bytte låt igår när denna började, för att den är "lite deppig". 
 
Men även om den är "lite deppig" så är den fortfarande universums bästa låt just nu. Rösterna, texten, melodin - allt klaffar och ger mig rysningar. Goosebumps över hela armarna!
 
Just give me a reason - P!nk ft. Nate Ruess
 

Fruktansvärt jävla bra helt enkelt. There's no words!
 
 
 
 
Kan för övrigt säga att Nate Ruess är sångaren i mitt favoritband "Fun.". Jag älskar hans röst - den är helt fantastisk!
 

Vilja - Livet på en Lördag

Dagen har ägnats åt lite promenerande på stadens gator. En kycklingsallad till lunch, återlämnande av skor till Din Sko samt inköp av en ny mascara.
 
Drömde en fantastiskt konstig dröm om hur drottning Silvia, som skilt sig från kungen, blivit drabbad av något som skulle kunna jämföras med Noahs ark. Hon vaknar på morgonen och inser att det är sjukt mycket vatten runt hela slottet, så hon väcker någon dotter som är 15 år och en pojke som är i 7-årsåldern, för att "rädda sig själva". Med sig får de en yngre kvinnlig betjänt, en chihuahua och en ekorre. 
 
De flyr till bilarna, inser att de inte kan åka bil i allt vatten och ska i stället ta "rädda dig själv"-båten. Sedan inser de att båten de har är en liten jolle. Damn. "Det löser vi", säger Silvia och fram kommer ett SKEPP som är högst jämförbart med The Black Pearl från Pirates of the caribbean. De räddar sig själv och jag inser att det här är en sjukt bra story, jag borde skriva ned den. Så jag börjar skriva, i tron att jag är vaken. I själva verket har jag hamnat i någon form av inception-moment, där jag drömmer att jag är vaken och skriver. 
 
Så, nu har jag drömt att jag skrivit i princip 30 sidor av en bok som enligt mig tydligen är en sjukt bra story. I alla fall för någon som sover.
 
Jag borde bli författare. Förstå vad tid jag skulle få över då - "I work... when I sleep". 
 
För övrigt så drabbades jag och Skalbaggen av en smärre chock när vi skulle köpa varsin dricka på Pressbyrån. I kassan stod en sjuåring. "tjugåen kroner tack!". (How did you get this job!? Teach me master!)
 
För övrigt gick gårdagskvällen i alkoholens tecken. Det händer inte ofta i mitt liv, eftersom alkohol inte är det optimala om man vill skaffa sig fina träningsresultat. Men Minttu är gott och det är trevligt att träffa folk, så det så. 
(Ja, jag har räls, det är därför mina tänder ser ut att vara jämförbara med monstren från "Alien"-filmen) Klänningen är för övrigt från H&M!
 

Vilja - Finmiddag med bästa Skalbaggen

Jag och Skalbaggen briljerade i köket. På menyn stod paprikakryddad kyckling, hericot verts, sparris och en fantastiskt god paprika/kantarellsås. Såsen gjorde jag av kryddningen från kycklingen, laktosfri mjölk samt lite majonnäs för att få till lite mer tjocklek. Man tager vad man haver, helt enkelt. Brukar ju sällan ha sås till min mat, vilket betyder att jag inte heller brukar ha ingredienser till det hemma.. Men det blev fantastiskt gott!
 
Nu ska naglar målas och kläder väljas, för ikväll ska vi ta del av Nyköpings (egentligen obefintliga) nattliv. Fin fredag!
 
 

Vilja - Kattbomb!

Hösten har börjat visa sig utanför mitt fönster nu. Dagisträdets yttersta löv har börjat skifta i gult och orange!
 
Dagen till ära öppnade jag en ny burk. Jordgubbssylten är slut, så nu ger jag mig på äppelmoset i stället. Fortfarande morfars såklart! Det är enbart vid djup desperation jag äter något annat till min gröt. Jag fotade maten som vanligt och insåg att äppelmoset såg ut som jordnötssmör - så är icke fallet. Det råkar bara vara så att RIKTIGT äppelmos har en helt annan färg och konsistens än sådant där konstigt köpemojs som är fullt med tillsatser (och färgämnen, HAHA - ändå är det rena blekfisarna i jämförelse).
 
Sedan såg jag att Minimorsan satt så fint på fåtöljen. Försökte få mig ett par bilder. Skulle behövt reflexskärmen (som FYI är en guldfärgad metallbricka i brist på något riktigt) men hon är rädd för den, så det gick icke. Insåg också sedan att jag skulle fotat i RAW - då kanske jag hade kunnat göra något bättre av bilderna. Men de får duga som de blev!
 
Minimannen är lite enklare att fota, det är bara att peka vart han ska sitta, så sitter han där. Värsta modellen!
 
(Och ja, hon har olika stora pupiller) (Och ja, hon har också olika ögonfärg)
 
 

Vilja - Lång dag!

Mina ytterst vänliga katter valde att leva rövare i natt. Igen. Det är ren ondska det där. Lyckades somna ordentligt vid 5.30, fram till dess lyckades jag slumra lite här och var. 8.30 ringde alarmet, då var det bara att släpa sig upp, göra sig i ordning och gå till skolan. Köpte frukost i kafeterian och åt frukost i klassrummet. Himla duktigt!
 
Sedan gick dagen i ett. Gruppdiskussioner i princip hela dagen, och vi har en så himla bra grupp så tiden flög iväg. Efter att ha snackat om pedagogik i alla dess former (flummiga och konkreta) rullade jag och Hanna iväg till centrum och gick i affärer. Klockan 16 hade jag körlektion på albertsons, briljerade lite där och gick sedan i affärer en stund till. Nu är jag nyligen hemkommen och inser att jag skjutit upp städningen tillräckligt. Därför är kvällens priolista:
 
1. STÄDNING
2. Träning
3. Hårfärgning
 
Sedan ska jag tvinga med mig Minimannen ut på en promenad om jag hinner, så att jag förhoppningsvis slipper bli väckt klockan 5. 
 
 

Vilja - Spontan gymrunda

I natt var jag något så fruktansvärt spontan, måste jag säga. Funderade på att dra ut på en löprunda vid 22. Sedan skrev mamma att hon skulle träna i natt. Så jag bestämde mig, rätt och slätt, för att ta den där löprundan till busshållsplatsen i stället. Klev på bussen vid 22.30, var awesome as always och fick åka gratis (det lönar sig att vara trevlig), och åkte sedan till Katrineholm. 23.30 hoppade jag av bussen och sprang genast vidare med ett rasande tempo! Hamnade till slut på sjukhus....
 
Oh wait. 
 

Inte sjukhus på det viset kanske. Skulle möta upp mor min och hon jobbar ju där, så ni behöver inte vara oroliga.
 
Började mitt träningspass en dryg timme innan mamma kom. Så hann köra igenom varenda liten muskel i armarna, springa samt gå lite på löpbandet, göra några reps i bänkpressen o.s.v. Ja ni vet, sådant man brukar göra på gym. Lagom till mamma kom var musklerna ganska trötta, men jag var fortfarande pigg. Så det var bara att köra på; Skivstångspass var nästa del som stod på schemat. När det var över blev det någon form av bicepcurls med skivstången och en del extravikter. Och sedan lade jag mig på bänken för att döda arm- och bröstmuskler. Vid det här laget var mina muskler jättedöda
 
Då kom jag på att jag ville prova marklyft. Efter en sisodär två timmar i träningslokalen. 
 
75 kg lyfte jag två gånger. Första gången jag gör marklyft, så det var svårt som tusan första gången (jag menar, teknik och balans och grejer... Sjukt krångligt!). Andra gången gick det bättre. Inte världens genidrag att göra det i slutet på ett evighetspass, men jag fick prova iaf och jag lyfte ju i princip min egen vikt! Nästa gång hoppas jag på att kunna lyfta tyngre. 
 
I alla fall. Förberedde mig på dödens träningsvärk. Efterlängtad sådan, för det blir som ett slags kvitto på att man har tagit död på sina kära muskler. 
 
Men icke. Vad i helvete? Drömde jag bara att jag tränade i natt?
 
Nu har jag laddat upp med nötter och funlight stevia, för nu ska jag nöta faserna i körkortsteorin. Jag är tydligen asgrym på den biten, så nu ska det slås rekord! Woopa. 
 
 

Vilja - Suspekt

Efter att ha ägnat natten åt att drömma suspekta drömmar om externa hårddiskar och grannar som planerar att spränga hela huset i luften (hoppas att det bara var en dröm...) blev jag väckt av katten klockan 5. Han är som ett litet barn, den där Minimannen. Efter att ha blivit väckt fick jag ägna en halvtimme åt att mata och klappa, prata och klappa. Sedan lugnade han ned sig (hoppas jag i alla fall, i själva verket letade jag upp mina öronproppar och vände mig om och somnade om). 
 
Nu har jag precis smällt i mig världens brakfrukost. Mannagrynsgröt med sylt och stekt ägg med en skiva kalkon... Och typ en liter vatten i olika former - berocca samt funlight stevia. Den sistnämnda har jag fortfarande inte druckit upp. Och jag var tvungen att dela med mig av lite gröt till Minimannen, för det blev lite för mycket med alltihop. Kontenta; Det räcker med gröt i morgon. 
 
Nej, nu är det dags att dra sig mot skolan! Ciao!
 
 

Vilja - Världens godaste jordgubbssylt

Sitter i min kanindräkt. I sängen. Och äter frukost. Det är sådant man kan göra när man bor själv och inte behöver bry sig ett dyft om omvärlden. Klockan är 13 och jag äter frukost nu - vad hände där?!
 
Jag orkade inte göra det tidigare, det var vad som hände. Min absolut sista lediga dag innan skolan drar igång, så idag tänker jag göra precis vad jag vill. Vilket förmodligen kommer resultera i en dag som ser ut som majoriteten av alla mina andra lediga dagar. Men först ska jag leta upp någon serie att nörda ned mig i. 
 
Frukosten består av mannagrynsgröt, vilket jag kommer behöva äta väldigt många morgnar till den närmaste tiden, då jag köpte två liter mjölk igår. Och jag dricker inte mjölk.
 
Till mannagrynsgröten har jag morfars jordgubbssylt. Världens bästa jordgubbssylt. Och för att vara ännu mer ärlig; den absolut enda jordgubbssylt jag äter. I glaset är det berocca, en liten vitaminkick sitter ju inte fel när motivationstrollet sover.  
 
Och ja, jag äter gröten med tesked. 
 
 

Vilja - Min lille gris ♥

Var förbi stallet en sväng och hälsade på min lille gris, hade bara telefonen med mig så bilderna blev inte de bästa - men bättre än inget!
 
 
 

Vilja - JÄVLAR I HAVET!!!

"I've reached a new low" brukar oftast ha en något negativ betoning. Men inte för mig, inte det senaste dygnet!
 
När jag släntrade fram till vågen i morse insåg jag med djup förvåning att jag bytt förstasiffra. Till det lägre då alltså. Kan ju säga att det satte humöret för dagen. Alltid fint när det sker!
 
Så hur firar man något sådant då?
 
Jo, man tar fram löparskorna och ger sig själv ett nytt personbästa! 
 
Valde att springa en ny runda idag. Nästan samma runda som om jag tagit 4km-rundan baklänges, men de första två km på nya rundan är inte samma som 4km-rundans sista 2km (Någon som ens förstod det där?). Aja, totalsträckan på den nya rundan är i alla fall strax över 5km. 
 
Så jag sprang ett varv.
 
Sedan sprang jag ett varv till.
 
.... Och sedan sprang jag ännu ett varv. 
 
Och när jag saktade in efter tredje varvet, satte mig på bänken och drack lite vatten och insåg att jag haft kontroll över andningen hela vägen runt och därför inte var flåsig alls, då insåg jag också att jag precis sprungit 15.8km utan paus. I ett jämnt tempo, hela vägen runt. Jag har aldrig sprungit så långt i hela mitt liv - och verkligen inte samma sträcka x3. Min rymdväska hjälpte mig nog lite på traven, den gjorde så att jag inte torkade ut eller blev torr om läpparna. Vatten är nog naturens bästa sportdryck. 
 
Men i alla fall. Jag har sprungit 15,8 jävla km! FY FAN VAD JAG ÄR BRA!!!
 
Och bara för att jag är sjukt nöjd över mig själv, bjuder jag på en lite lätt efterbliven bild på mig:
 
 

Follow on Bloglovin