Den perfekta människan

Jag är den perfekta människan, helt klart - alla tider. Jag pratar för högt ibland - och för lågt ibland, jag dricker alldeles för mycket Loka och vet aldrig hur varmt eller kallt jag bör klä mig för dagen. Jag sitter alltid i min fåtölj i stället för min dyra soffa, jag äter väldigt enformigt och jag har två katter som ständigt hårar ned mina möbler (och kläder) vid de mest olämpliga tillfällena. Jag lyssnar på för hög musik, snoozar för länge på morgonen och sover med alldeles för många kuddar på natten. Jag alldeles för stora delar av dygnet framför datorn i stället för att vara ute och motionera, jag läser alldeles för lite böcker och min dator är dammig. Jag lägger ned alldeles för mycket pengar på (enformig) mat, jag har oregelbundna rutiner, jag tackar nej till alldeles för många tillställningar, jag har för många skor i min skohylla och jag är extremt långsam med att hämta posten. 
 
Vänta lite nu? För mycket Loka? För hög musik? För stora delar av dygnet? Jag är helt enkelt för perfekt! 

Eller?
 
Ja. För vem är egentligen att bestämma vad som är för mycket, för litet eller bara allmänt fel? Samhällets ideal, förstås. Samhällets bild av hur ett dygn ska vara. Samhällets bild av hur hög musik man ska ha, när man ska kliva upp på morgonen och vad som helt enkelt är bra och nyttigt för en hälsosam livsstil. Men varför anser jag mig då vara perfekt? Jo, för att jag är jag. Jag gör det som passar mig bra. Jag anpassar dygnet efter mig och vet vad jag vill göra. Jag är den jag är och jag står för det, under dygnets alla timmar. Det gör mig perfekt. För inte är man enbart perfekt om man går upp tidigt på morgonen när klockan ringer första gången, aldrig är trött, har en exakt dygnsrytm, äter varierat och rätt, inte lägger för mycket pengar på ditten och datten, inte har ett enda katthår på sin tröja, alltid klär sig rätt för dagen och alltid har rätt tonläge på rösten? Eller? 
 
Jag tycker att man är perfekt om man är den man är, om man står för sitt Jag och gör det som passar bra för stunden. Om man klättrar utanför samhällets ramar om man tycker att det är bra - eller håller sig innanför om man tycker så. Man är perfekt om man står för det man tycker, tänker och känner. Man är perfekt även om man snoozar bort halva morgonen för att man helt enkelt inte orkar släpa sig upp klockan fem. Man är perfekt även om man har "brister". 
 
Perfekt. Ett ord. Lite perfekt är jag allt. Och lite perfekt är även du. Vi alla är himla perfekta!
 
Och trots att min katt valde att lägga en spya på min soffa är jag rätt nöjd idag. Dagen blir vad man gör den till - lite perfekt helt enkelt.
 
För att spica upp det hela bjuder jag på två outfitbilder från dagen:
 

Min tid på Ökna

Om 15 dagar avslutas mitt liv som Ökna elev och om mindre än en vecka tar alla lektioner slut. Förstår verkligen inte hur fort dom här 3 åren gått och jag önskar verkligen jag kunde stanna.
Från början var jag en blyg liten tjej på 16 år som gömde sig under allt smink för att det var så jag trodde jag skulle bli omtyckt.Jag vågade inte prata med någon och vissa dagar gick jag inte till skolan för att jag inte ville vara ensam. Men tiden gick och jag fick kompisar som jag ännu håller kontakten med rätt bra.
Under mitt tredje år hade vi bildat vårat lilla "gäng" som innehåller några av de mest otroliga människorna jag har träffat och dom har gjort mig till den människan jag är.
De har fått mig att göra saker som jag aldrig skulle gjort annars, vilket jag är glad för.
Om 15 dagar måste jag lämna dem, förstår verkligen inte hur det ska gå till! Bara tanken får gråten att komma fram. Tack mina älskade vänner för ni har gjort min Öknatid till den bästa och för att ni gjort dom sämsta dagarna till de absolut bästa!
 
Nu till lite roligare saker! Tappskoexamen är helt klar och får mina papper på måndag. Däremot hästskötarexamen vet jag att jag kommer att klara vilket jag inte gjorde den senaste gången... Känns ju faktiskt lite stöttande att han som jag ridit för har försökt överklaga detta hos examinatorerna eftersom att han tycker att det är fel att jag inte klarade ett av proven, det var ju inte mitt fel.
Men men om 3 månader får jag göra om en av delarna och då klarar jag det.
För ett år sedan trodde jag aldrig att jag skulle vara där jag är idag, ridningen var i princip bortkastad pga pojkvän. Men som jag tidigare sagt så får ridningen mig på helt andra tankar och då vi gjorde slut blev ridningen min räddning, därifrån har det bara gått uppåt.
Idag sitter jag här men grönt kort, tappskoexamen och straxt en hästskötarexamen. Dessutom har jag funderingar på att flytta till Tyskland då jag klarat av examen för att få utbilda mig mera om hästen och även jobba.
 

Fashionabel middag!

Att stå och laga mat i tre timmar är inget som lockar efter en skoldag, hur kul det än är att laga mat, servera, ta fina bilder och sedan äta den. Därför blev det min version av snabbmat idag - stekta champinjoner och rödlök med babyspenat och stekt ägg. Gott, snabbt, enkelt och mättande!
 
För något år sedan hade jag en "stekta champinjoner"-period. Då åt jag i princip BARA stekta champinjoner i flera veckor. Helt sjukt! Men det är ju så gott! Nu förstår jag bättre vikten av en varierad kost, men det är fortfarande lätt att fastna i att rulla på och äta precis samma sak dag ut och dag in. Försöker just nu till det yttersta att inte äta havregrynsgröt till alla dagens måltider, varje dag. Hittills har jag lyckats rätt bra tycker jag!
 

En mumsig - mejerifri - frukost!

Fick en liten plan om att köra en mejerifri vecka denna vecka, till stor del i alla fall (ska eventuellt göra tonfiskröra senare i veckan och då hade jag tänkt använda kvarg). Till frukost i morse blev det samma gamla vanliga - havregrynsgröt med äppelmos och mjölk. Eller vänta. Mjölk? Är den inte lite väl glansig...? Jovisst! Det är nämligen "havredryck" (eller havremjölk om man hellre säger det). Lite sötare och något annorlunda i smaken mot den vanliga mjölken, men riktigt god i gröten! Tänkte först ta soyamjölk eller rismjölk, men samtidigt vill jag undvika att köpa soya och risprodukter i så stor utsträckning som möjligt eftersom det är väldigt påfrestande för miljön.
 
Gröten är också "ny". Har en ny favorit! Den heter "Havre & frukt-gröt", och har bitar av papaya, ananas och russin i. Godare och roligare än både vanlig havregrynsgröt eller fiberhavregrynsgröt som jag ätit tidigare! Ska visa en bild på förpackningen någon dag. (Och för den som undrar så är det fantastiska äppelmoset såklart morfars egna).
 
I glaset har vi de roliga morgonvitaminerna. Eller, de är ju faktiskt goda så jag ska inte klaga! 
 
Nu är jag redo för att sparka igång dagen med en massa träning!
 
 
 

Nedräkningen har börjat - studenten

Vi går i skolan i omgångar om tre. Tre år på lågstadiet, tre år på mellanstadiet, tre år på högstadiet och slutligen tre år på gymnasiet. Efter lågstadiet ska man känna sig stor, då har man börjat lära sig engelska och får byta klassrum i byggnaden. Man får äta lunch tidigare och får längre skoldagar. Efter mellanstadiet var det byte av skola, då stod man i valet och kvalet om vilken skola och inriktning man skulle välja. Jag hamnade i den nördiga NO-klassen. NO betyder Naturorienterande ämnen eller något sådant roligt. Mycket matte, kemi, fysik och andra grejer. Sedan började högstadiet dra sig mot sitt slut och klasskamraterna jiddrade om att "vi aaaaldrig ska tappa kontakten". Jag valde aktivt att inte göra annat än tappa kontakten. Efter högstadiet ska det väljas gymnasium; efter tre år är det åter igen ett skolbyte som gäller. Jag bytte skola. Bytte stad. Bytte liv. 
 
Hamnade på Ökna, skolan som är placerad i ingenstans. Där kossor och hästar går utanför klassrummet, där kansliet är placerat på ett slott och där varje evenemang drar tusentals besökare eftersom folk faktiskt är intresserade av lantbruk, blommor, grönsaker, kosläpp och allt man kan hitta på mitt ute i ingenstans. Nu är det tre veckor kvar på de tre sista skolåren. Eller sista och sista: Sedan blir det ju att aktivt plugga inför sin valda yrkeskarriär, men det är en annan grej på något vis. Om tre veckor springer jag ut med vit klänning, vit mössa och mina slutbetyg i handen. Slutbetygen som faktiskt betyder något, till skillnad från betygen från högstadiet. 
 
Jag har gått från en liten skit som tror att hon är stor till att faktiskt vara stor. 
 
Tryggheten i att ha en skola att gå till varje dag, inte behöva anstränga sig för att träffa människor och ha rutiner jag inte påverkar själv särskilt mycket -  byts ut till att helt och hållet ansvara och forma mitt liv så som jag vill ha det. 
 
Nu har jag kastat ut mina nuvarande tankar om slutet som närmar sig (eller, kanske slutet på början?). Jag har levt en femtedel av mitt liv och ska nu kasta mig in på andra femtedelen. Det firar vi med att ta en promenad i blåsten!
 
För övrigt; Bilder från veckans photoshoot!
 

Dagens frukost!

Gud drog en låda över himlen i morse, kom jag och Skalman fram till på ett högst okristet vis. Jag talar alltså om åska. Jag älskar åska, det finns nog inget bättre! Mullrade så att fönstret skallrade i morse.
 
Till frukost blev det en smoothie gjord på banan, hallon, juice och mjölk. Enkelt och fräscht! Vet inte om det var överdrivet med energi i den smoothien eller om den lyckades kicka igång hjärnan på mig rejält på något vis, för nu har jag så mycket energi att jag inte kan sitta still. Hade det inte varit väldigt konstigt hade jag kastat mig ned på marken och gjort armhävningar eller något vid det här laget. Eller, jag är ju väldigt konstig så det skulle kanske inte vara helt udda om jag gjorde det (Läs: Jag kommer troligtvis göra ett par st när jag skrivit klart inlägget). 
 
Frukosten var en fullpoängare smakmässigt, men frågan är om jag håller mig mätt fram till lunch...? 
 
 

Frukost på sängen

Självdisciplinen är på topp idag! Jag som vanligtvis brukar utnyttja varenda möjliga sov-minut till max klev upp klockan 08.00, trots att jag har sovmorgon till 10.30. Det är imponerande mina vänner! Helt plötsligt har jag sjukt mycket morgontid, därför valde jag att lyxa till det med frukost på sängen. Havregrynsgröt med torkad frukt, serverad med morfars äppelmos och mjölk. Till det några jordgubbar och ett glas Berocca! Pigg och glad, kexchoklá. En bra start på dagen! 
 
Funderade ett tag på att knalla iväg på en promenad innan frukost, men skrotade den idén när 1. Träningsvärken i rumpan från helgens powerwalks och löpning får mig att vaggla fram som en kastrerad pingvin och 2. Jag har idrott halva dagen i skolan och lär alltså röra mig en hel del ändå. Prioritering, mi amigos!
 
 
Min fantastiska frukost är så färgglad att man blir alldeles lycklig av att titta på den!
 

I'm on fire!

Valde att avsluta dagen med att dansa loss till mitt Dance Central (xbox 360) i en halvtimme, göra några sit ups och sedan dra ut på en ordentlig powerwalk i 30 min. Känner mig lagom mör i kroppen (inte för mycket, inte för lite) och har nu placerat mig på golvet framför TVn med min kvällsmat. Kvällsmaten består av Loka Likes Old School Lemon Pie, jordgubbar och ett päron. Lokan är den vidrigaste jag någonsin smakat. Enklaste sättet att beskriva smaken är att tillsätta kolsyra till hostmedicinen man fick som liten. Enda problemet nu är alltså att hostmedicinen var uthärdlig då det bara var en matsked som krävdes, lokan är i volym med en halv liter. "Varför struntar du inte bara i att dricka den?", kan man fråga sig. Men så kommer man till den lilla detaljen att lokan kostade en tia, och jag är alldeles för snål för att kasta den tian "i sjön". Därför väljer jag att tvinga i mig denna finfina kolsyrade hostmedicin. 
 
Ett plus är i alla fall att jordgubbarna var riktigt goda. (Ja mormor, jag har tvättat både jordgubbarna och päronet). Har en hel förpackning i kylskåpet som ropar mitt namn ♥
 
P.S. Ta ert förnuft till fånga och KÖP INTE LOKAN! D.S
P.S.2. ... Om ni nu inte råkar ha "a thing" för hostmedicin förstås, då är det fritt fram... D.S.2.
 

Chockstart och vackert väder...

Sitter med fönstret öppet och lyssnar på fågelkvitter och måsskrän (jag älskar måsar). Eller, det behagliga vår/sommarljudet har precis avbrutits av klonkande kyrkklockor och en unge som vrålar "MAAAMMAAAA.... MAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMMMA!!!!" (baksidan av att ha ett dagis utanför fönstret). Jag har förnekat sommaren (ja, våren varade ju i typ en vecka) ett tag nu, men det är svårt alltså. Särskilt när man smälter bort i fåtöljen. Därför valde jag att från och med igår chockstarta och gå från studerande soffpotatis till aktiv supermänniska. Eller något sådant. Chockstarter är det bästa! De senaste veckornas plugg, stress och... Pluggstress... Har format mig till en strandad val som äter allt jag hittar, bara jag slipper tillaga det (på ett ungefär). Bloggen och hälsan har blivit lidande i brist på ork, då pluggandet har gått först alla gånger. Men för att hålla ut dessa två sista veckor innan betygen sätts behöver jag en kickstart och förändring (för att inte riskera att bli levande begravd). 
 
Därför sparkade jag först ut mig själv på en shoppingrunda med Skalbaggen, där vi strosade runt i butiker och fick inspiration. När vi avslutat vår runda gick jag hem, bytte om till träningskläder och sparkade ut mig själv igen. Blev en 1,5 mil lång sträcka avklarade! Varvade 1 mils promenad med totalt 5 km löpning i all terräng jag kunde hitta. Det var olidligt varmt men jag klarade mig och smälte inte bort förrän jag kom hem. Sedan ägnade jag kvällen åt samma sak som majoriteten av svenska folket - titta på Eurovisionfestivalen. 
 
Idag sparkade jag ut mig själv en tredje gång - innan frukost tog jag en 3,5 km lång promenad längs med ån! Nu ska här städas innan jag sparkar ut mig själv ytterligare en gång. I'm on fire! Och jag älskar vädret idag; svalt, lätt blåsigt, mulet och duggregn då och då. För mig som är både sol och värmekänslig är det det bästa sommarvädret som finns!
 
Sedan sist har jag också provat lite hur jag ska ha min ögonskugga till balen, det lutar åt detta vis:
 
 
 

Framgång

 
Gud vad jag älskar att testa gamla kläder som förut suttit knäppt. Har haft ett par "mys"shorts som innan suttit åt lite om benen, vilket var någon månad innan vi skaffade bloggen.
Idag testade jag de byxorna och dom sitter så himla löst!  Processen från min träning har gått så långsamt att sniglarna kunnat krypa runt jorden innan jag sett framgång, men tydligen inte.
Från början av min träning så ville jag bara gå ner i vikt eftersom att jag nästan alltid haft ett sånt komplex över allt det jag fått höra från när jag var liten. Men nu har det ändrats och jag ser fram emot att bygga muskler!  
Vad är det jag gjort då?
  • Tränat riktigt ordentligt och regelbundet med min app på mobilen, daily workout.
  • Tränat på hästryggen mer än förut.
  • Då jag ätit något onyttigt måste jag också förbränna det.
  • Jag äter tills jag är mätt och tar inte den där extra portionen bara för att det är gott.
  • Jag har startat dagen med en nyttig frukost.
  • Jag lägger upp mål för min träning och vad jag ska få ut av den.

Idag kan jag titta mig i spegeln och känna mig stolt över att jag lagt ned så mycket tid på detta och för min starka vilja.


Äntligen hemma

Känner att jag lever ett hektiskt liv just nu, fram och tillbaka fram och tillbaka. Puuuh nu är jag hemma från Göteborg och från att ha jobbat idag plus att jag sätter mig ner och pluggar NU!
Jodå jag får känna på att jag lever. Men man ska inte klaga känns ändå lite bra att ha något att göra.
Fick ju i allafall jobba med en gammal kompis som jag inte träffat på länge(även om att bli nerbajsad av en ko hörde till).
Göteborg var riktigt trevligt även fast jag höll på att blåsa ner i vattnet och in i massa folk. Varför ska det vara så fint vid vattnet men så himla blåsigt? Allt skulle vara enklare om det va så jäkla ush vid vattnet, men nej.
Hotellet var riktigt bra och frukosten var älskvärd för mig som är galen i hotellfrukost!
 
Pappa var så duktig så och klarade alla sina mil på cykel med en medalj på köpet! Stolt är jag!
Var även hos min systers killes familj på middag för första gången, mycket trevlans. Det värsta var ju bara de att jag så snabbt tar av dialekternajag hör så ännu en dialekt har hoppat in i min röst.
Fattar verkligen inte varför jag tar av dialekter det har jag nog alltid gjort. Speciellt när jag ser mysteriet på greveholm......
Där har ni anledningen till att jag låter helt annorlunda än vad min familj gör!
 
Träningsdags! Hoppas ni har en trevlig söndag och njuter av de 33 dagarna kvar tills studenten.
Kolla gärna instagram för mer träningsbilder och mer uppdateringar: frida94p
 
 
 
 

Back to life!

Herregud vad man kan ha fullt upp! Har nog aldrig haft så mycket att göra som nu, slutet av skolan.
Det är helt sjukt att det bara är en månad kvar tills jag tar studenten. Trodde aldrig att den dagen skulle komma och nu börjar jag frukta den.
Jag har alltid kunnat vara säker på vad jag ska göra när skolan slutat för sommaren, ha så kul som möjligt innan skolan började igen, men inte i år. Nu har jag två sommarjobb så något sommarlov blir det inte! Plus vad ska jag göra efter detta?
 
Nej men vad har hänt på senaste tiden?
Hästarna har tagit mer av min tid än vanligt, vilket känns super eftersom att jag börjar komma någonstans också. Var även med som hästskötare i Västerås i söndags. Det var verkligen superkul att få lära sig så mycket och se så många fina hästar. Längtar tills det är min tur och suget efter en egen häst har blivit stor så här har man kollar på arabiskt fullblod sen dess.
Träningen, skolan och hästskötarexamen (som närmar sig) tar upp mycket av tiden och på söndag börjar även min första arbetsdag!
Imorrn tar jag mig till Göteborg för att stötta pappa under sitt motionslopp och för att hitta en studentklänning!
 
Jaja jag ska kämpa på även om det känns som att gå in i väggen är nära. Hade jag inte haft så underbara kompisar och famillj hade jag varit där för länge sen.
Tack allihopa och jag ska försöka blogga mera, förhoppningsvis lite från Göteborg.
Dags att börja plugga, slutet närmar sig äntligen!
 

I'm alive!

Att ha en träna-äta-leva blogg är inte alltid lätt. Särskilt när man varken tränar, äter eller lever. Eller, det gör jag ju förstås - men inte på den nivån det är meningen att jag ska göra. Sedan fördjupningen slutade har jag varit ordentligt förkyld, med en hosta som river sönder lungorna, en huvudvärk som känns som en bomb i huvudet och febertoppar var och varannan dag. Detta har gjort att jag spenderat dagarna med färdigmat och Grey's Anatomy. Motionen har bestått av att gå mellan soffan och kylskåpet. Jag har haft ungefär lika mycket energi som en halvdöd daggmask i öknen. 
 
Men nu är jag på väg att bli frisk! Låtsas jag i alla fall. För om man låtsas tillräckligt mycket blir det kanske på riktigt. Mitt skafferi är fyllt med magnesiumtillskott, vetegräs, vitaminer, blutsaft och andra roliga grejor. Fruktskålen är återfylld och citronvatten står i kylskåpet. Färdigmaten är borta och operation tillfriskning är igång. Uppenbarligen fungerar det inte att göra sig frisk med choklad, så jag testar att åter igen chocka med vitaminer för att trampa igång immunförsvaret. (Hoppas hoppas!). 
 
Igår tog jag en 3 km lång kvällspromenad, var halvdöd när jag kom hem. 3 km är ingenting, så det är uppenbart att energin fortfarande är på semester. Idag var jag dock med på idrotten, vi körde brännboll och köttade sedan armhävningar och situps (okej, 20 armhävningar och 10 situps, inte heller mycket att hurra över) men jag klarade det! 
 
Ni kan vara beredda på mer bloggning framöver, vi har nämligen fått i uppdrag att skriva ned all träning vi gör från och med igår (därav promenaden, brännbollen och styrketräningen). Känns enkelt att använda denna fina blogg till att dokumentera det, eller hur? 
 
I övrigt har jag haft en bra skoldag. En trevlig förmiddag tillsammans med Tove (man kan ha mycket roligt åt en kiwi), och en trevlig eftermiddag med Ida, för att sedan avsluta dagen med prat i kvällsolen hos Karro. Jag har till och med fått saker gjort!
 

Follow on Bloglovin